Developpers great deal

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pokemonster, Jul 5, 2011.

?

Do you want an usb loader for launch gc games ?

  1. Yes

    0 vote(s)
    0.0%
  2. No

    0 vote(s)
    0.0%
Jul 5, 2011

Developpers great deal by pokemonster at 6:38 AM (2,023 Views / 0 Likes) 25 replies

  1. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    [​IMG]


    Hello im fan of wii and gamecube the most .


    But developpers dont have time for make an Usb loader for gamecube games.

    I think you can but your lose much time !


    If you want I can give 50 USD for contribute at an USB loader gc and cmios Anyone ? [​IMG]
     


  2. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    gbatemp.net - Gamecube USB Loader? Is it Possible?
    wii.ds-scene.net - GC Usb Iso Loader

    This is not possible due to the lack of usb ports on the Nintendo Gamecube

    It may be possible if people tried, But it's not very likely
     
  3. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
  4. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    That will mean we would need to make a Gamecube emulater, because when the wii is in Gamecube mode, the wii becomes an actual gamecube
    I'm not sure if anyone will create a gamecube emulater for the wii due to the work it will take...
     
  5. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    Just use an sdgecko or a wode, im not sure how good the compatibility is (im SURE wode beats gecko) but they are the only actual options as the gamecube did not have usb ports... if there isnt a GC usb loader yet there will never be one, ESPECIALLY not one with a decent coverflow, now that the Wii U is on the way
     
  6. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    That the big dream I want [​IMG]
     
  7. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    I don't think he wants to modify his wii, because the thread is asking for a homebrew. So Wode is out.
     
  8. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    He asked for gamecube usb loading, i gave the only viable answer to his question.
     
  9. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    i dont want a modchip

    and i want anyone can acces to play gc games [​IMG]
     
  10. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    Well an emulater can be made, but performance would be lost...

    Yes, I know you want to run GC games on you wii and make it available to others, but if you don't find a solution, and you really want to play GC games, you can get the Dolphin emulator for PC... And also you can pick up a Gamecube controller to usb online and use the gc controller on the computer. Pretty useful... (I use my ps2 controllers on my pc and ps3 this way) - But this is not a solution, just a work around
     
  11. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    My pc doesn't support dolphin [​IMG]
     
  12. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    Got any newer laptops? MANY laptops nowadays have great support for these kinds of things (Picked up a $400-$500 acer which plays GTA IV with 2 second lag (That game needs really good spec) and plays black ops like a charm... Emulates Great too).... Whats your specs?
     
  13. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    It isnt the best or cleanest solution, but wiis that have older drives allow you to play gamecube back ups. you can test if your wii can do this by running neo gamma without either without a disc in or with a retail disc in i forget which, but it will give you an error message if your wii is unable to read back up gc games
     
  14. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    Yea, when did you get your wii? Try running neogamma with a BACKUP disk. If you don't have any wii backups, get mplayer, and try to run a dvd movie. If it plays, then you can just run your GC games off off disks.

    Are you sure Dolphin won't run on your machine? It doesn't ask for too much..
    Dolphin - System Requirements
    Check the Dolphin Settings. I Had to mess with mine a bit for better performance...
     
  15. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    2 core 2.10 GHZ doesnt work sorry !
     
  16. crwys

    Member crwys GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,146
    Country:
    United States
    Doesn't anyone ever bother to google search anymore >.>
    Anyways, if anything should be looked into, its a GC SD Loader.
    "ppl are asking if a front-sd-ldr for GC games is possible,it is,works well too.NMM is actually based on it,just has all the dvd code removed"
     
  17. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    Yes, SD booting is something to look into, but it's not what he is looking for. Again, its a work around. This is exactly why its not likely to be made - because people get lazy and find workarounds that does the job a different way.
     
  18. pokemonster
    OP

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    i dont can play gc backup disk in my wii
     
  19. ishdeepsingh

    Member ishdeepsingh GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    150
    Location:
    Leicester
    Country:
    United Kingdom
    Oh ok. So now all I have to suggest to you is to upgrade the computer and emulate it, or better, do what @crwys Suggested and run it off of an SD card.
     
  20. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    Leaving existing discussion apart,
    Do you think the development you requested worth just $50? That's possibly the amount the one would get for his 2-3 hour labour, especially for the one that's suited to this work.

    Considering it possible, did you think how much man/days needed for this task?

    Say it takes 20 days then the cost of this app becomes at least $4000... $50 versus $4000...

    For such tasks developers need self motivation above all... not tiny amount of cash.

    ps: Just noticed you wrote "great deal" in the subject, it's funny [​IMG]
     

Share This Page