Cios Installer Question

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MarioMan181, May 23, 2010.

May 23, 2010

Cios Installer Question by MarioMan181 at 6:05 PM (1,543 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    I am curious to know something. Here are 3 questions I want to ask.

    1. Is it necessary for me to download cios installer rev38 ver17 or ver19 for the wii?
    2. Will the update affect my gamecube backup channel or my original game disc loading in the disc channel?
    3. Will it affect New Super Mario Bros. Wii or Super Mario Galaxy 2?

    Please respond to this topic.
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    1. Rev19.
    2. No.
    3. No.
     
  3. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Another question should I update with cios rev38 ver19 and does it really make a difference from ver 14.
     
  4. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Yes it does make a difference. For example, DL is fixed.
     
  5. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    What is DL?
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    DL=dual layer

    games like super smash bros are dual layer
     
  7. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States

    I already had Super Smash Bros. Brawl before hacking my wii. It still works. Do I really need this dual layer or not?
     
  8. thesund0g

    Member thesund0g GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    452
    Location:
    The Boonies
    Country:
    Antarctica
    Yes. Just upgrade and get it over with, if you see something you don't like, you can always downgrade back to r14.

     
  9. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    you have the cut down version of smash bros not the full.
     
  10. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States

    What does Dual Layer do to Super Smash Bros. Brawl? Is it that important to acquire or is it just to get full version?
     
  11. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    super smash bros is a dual layer game, meaning its larger than the standard wii game, almost twice the size of the average single layer game. So it's burned onto a dual layer disk

    when u try ripping a dual layer game (or very large single layer games), rev14 screws up the rip at the very end of the image. So it may play fine, but when u get to that corrupted sector of the rip, u will probably have it crash on you.

    but since u said u already had brawl before hacking your wii, i'm assuming u own the disc. If u play it from the disc, it will play fine, if u are loading the game via a usb loader, and u used rev14 to rip the disc, it is a corrupt rip and u should re-rip it after installing rev19.
     
  12. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    the only difference in SSBB full and the cut is that the cut is missing the movies in SSE and the unlockable retro games. Not really a big deal


    edit: I see now what xflak's talkin bout u must have the retail so NVM
     
  13. thesund0g

    Member thesund0g GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    452
    Location:
    The Boonies
    Country:
    Antarctica
    Yeah, on second thought, don't upgrade. You obviously don't have a clue as to what you're doing; you don't even know enough about DVD to know what "the dual layer is or if I need it."

    Get an education or stop now and give up.
     
  14. MarioMan181
    OP

    Newcomer MarioMan181 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Ok I could handle a simple no or do not update. I mean I know I have no idea about this I just want to know or else I may screw up and be like those guys on GBAtemp.net that say "Oh No I done something wrong, what should I do". Look I am not trying to say you aren't helping me but criticizing doesn't solve anything. Ok I am not updating and when I do need to I will.
     
  15. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States

Share This Page