CFW doesn't start at startup

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by Drakath13, Apr 22, 2012.

Apr 22, 2012

CFW doesn't start at startup by Drakath13 at 8:07 PM (1,193 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Drakath13
    OP

    Newcomer Drakath13 Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hi, I recently installed CFW for my PSP but when I start or restart my PSP CFW doesn't start I have to go to the update and start it myself. Does anyone know how to make it start automatically with PSP. I need it because password system only starts with CFW so anyone can turn on psp without password unless they start CFW.
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,774
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    What version CFW are you using?

    EDIT: Oh, and what PSP are you using?
     
  3. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    yeah, to answer this question we would need to know what psp you have and what official firmware it was running. i'm thinking that perhaps you were on 6.20 and just did the test install so nothing was actually installed permanently. the installer defaults to this behavior.

    -another world
     
  4. Drakath13
    OP

    Newcomer Drakath13 Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I using CFW 6.60 Pro-B9 on PSP 1000 Fat. OFW is 6.60. By the way I used Pro-B10 but it has same problem.
     
  5. DarkShinigami

    Member DarkShinigami #1 strongest Shinigami BANKAI

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,836
    Location:
    Soul Society
    Country:
    United States
    well if you have a 3000 and 2000's with certain mother boards(im probably wrong) youll have to deal with it

    judging buy ur description im guessing ur using pro-b. if you run the cipl flasher itll lock the cfw as lon as it aint a 3000 or 2000 with a ta008v3 motherboard(if you are itll brick em)
     
  6. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,774
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    6.60 PRO DOES NOT have a permanent CFW, you have to launch it each time you boot your PSP. There are a couple options you can do, just always leave the PSP in standby mode which doesn't drain the battery much at all, or you can downgrade to 6.20 (I think?) and use the permanent 6.20 CFW. NOT THAT.
     
  7. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    i'm 99.99% sure you can not downgrade from 6.60. he is locked into the 6.60 cfw, which as you said can not be permanently installed.

    you must run the recovery installer after each hard-reset. it takes about 10 seconds to "rehack" the psp.

    -another world
     
  8. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,774
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    Oh that's right...Heh. Oops. EDIT TIME.
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    6.60 DOES have a permanent option. Run the CIPL flasher included with the PRO-B10 download after installing PRO-B10.

    Since he's on a 1000, it will work. I don't have this listed in the guide because modifying the IPL on later models will brick them with no recovery.
     
  10. Drakath13
    OP

    Newcomer Drakath13 Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I decided to install CFW 6.20. So I need to install CFW 6.20 and when permanent patch? Or just the patch?
     
  11. pspunabletohack

    Member pspunabletohack GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    345
    Country:
    Belgium
    - - Post Deleted please view my last post :moogle:
     
  12. Drakath13
    OP

    Newcomer Drakath13 Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I used your link and ran the update, but I got this: The Game Could not be started. (80010002)
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You need to run the downgrader in hacked mode.

    And yes, install 6.20 and then the patch.
     
  14. pspunabletohack

    Member pspunabletohack GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    345
    Country:
    Belgium
    I'm sorry try this vid much bettah ...
    Well use this update: http://www.mediafire...1avmq44p76dkc3y 6.20OFW for further instructions follow the video please.

    EDIT: if you need help with flashing the permanent pro then just ask me ... (But follow the vid for downgrading first)
     

Share This Page