1. gaboumafou

    OP gaboumafou GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    484
    Country:
    Canada
    hello,

    I plan to buy a Xbox 360 from a friend, and I will of course mod it.

    But, I know all Xbox 360 games come on dual-layer discs, so I will have to burn my backups on DVD-DL. My only experience in DVD-DL burning was with Smash Bros Brawl, and it was complicated... All the discs burnt with my computer were bad (lags in videos, game freezing, etc.), even burnt on quality discs (Verbatim), and I had to use my roommate's computer to burn a fully working disc. The problem is: this roommate isn't here anymore, so I can't use his computer to burn DL discs.

    Does the 360 need burnings to be "as good" as the Wii to work? If so, I can't use my computer to burn 360 isos...

    Where could the problem be? A cheap burner (a Dell one, called TSSTcorp something...)? Computer specs too weaks (2ghz, 1gb RAM...)?
     
  2. Prime

    Prime GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Country:
    I don't think it matters on the Computer Specs. I have a OEM TSSTcorp dvd drive and all my dvds turn out perfect.

    Buy Verbatim 2.4x DVD+R DL's and make sure you burn at 2x or 2.4x
     
  3. phoood

    phoood taking it to a whole new level.
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    1,001
    Country:
    United States
    Mostly any pc will burn a disk just fine. My old laptop (1.8 ghz, 512mb) did it just fine. The only thing you might have a problem with is your dvd burner. I suggest you take a look at textbook's 360 guide for more info.
     
  4. Prime

    Prime GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Country:
    Well before people start blaming the dvd burner i have the same, maybe, and i burned 9 perfect dvds and all came out fine.

    [​IMG]

    Thats the TSST burner i have, if you have the same then don't worry about your buner. It is fine.
     
  5. gaboumafou

    OP gaboumafou GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    484
    Country:
    Canada
    Okay, maybe I just had bad luck with Smash Bros Brawl... Or maybe the Wii need better burning to work correctly with DVD-DL...
     
  6. Prime

    Prime GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Country:
    Hm, not sure what happened with brawl [​IMG]

    But with a TSSTcorp burner, Verbatim 2.4x DVD+R DL's and burning at 2x it will work because that is what i use and i've had no problems yet.
     
  7. gaboumafou

    OP gaboumafou GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    484
    Country:
    Canada
    Used that with Brawl too, and the videos were laggy / freezing. :wtf:

    Maybe that was just a bad luck... And my brother have another TSSTcorp (Dell) burner model in his computer... if mine really don't work with 360, I can try swapping burners to see if his burner model work better. ^^
     
  8. raulpica

    raulpica With your drill, thrust to the sky!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    11,066
    Country:
    Italy
    Remember about the BookType setting. Your burner has to set the DLs to DVD-ROM, if you mod your 360 with iXtreme. Seeing that Prime has a similiar burner, it shouldn't be a problem, but better be safe than sorry, when handling a costly DVD DL [​IMG]
     
  9. Prime

    Prime GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Country:
    EDIT: Nevermind, raulpica posted it first.
     
  10. Armadillo

    Armadillo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    4,091
    Country:
    United Kingdom
    You don't have to set the booktype any more, everyone does , but you don't need to. The booktype has been being overidden by the firmware for ages now.
     
  11. Bob Loblaw

    Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    yeah i've burned 360 games on 3 different computers and 4 different burners (one was external) and only set the booktype for the first one and never bothered with the rest and all burners worked fine.

    only once I had to reburn a game (orange box) at a faster speed than the first burn because the first burn didn't work right. (menu screen was black instead of showing the different backgrounds of each game)
     
  12. 754boy

    754boy :D
    Banned

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Country:
    United States
    Agreed. But I'm so just used to firing up dvdinfopro before I burn, kinda automatic lol. [​IMG]
     
  13. deathfisaro

    deathfisaro Narcistic Deathfisaro Fan
    Member

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    2,053
    Country:
    Canada
    As for Brawl, I heard some Wiis have problem reading even retail copy of Brawl and need to be sent to Nintendo for repair. (That's what I heard when I was renting it.)
    It was like the third rental and doesn't always recognize the disc.

    You should have little to no problem with 360 because it's designed to read tons of DL-DVD games.
    No need to worry about booktype, as I never knew about having to set it to DVD-ROM and never had problems. I just know layerbreak it at 1913760 =P
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Burning,