Bowser's Inside Story - freezes in AKAIO 1.5.1

Discussion in 'Acekard' started by odyssy, Jan 3, 2010.

Jan 3, 2010
  1. odyssy
    OP

    Newcomer odyssy Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    61
    Country:
    Canada
    I updated to 1.5.1 yesterday.. and since then, the game has frozen twice.. while before I was able to play flawlessly.

    Help?
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    try holding x when you load the game and use the original dma mode. this mode does the exact same dma patches as the "green" mode but with different saving. it *might* fix your problem. also turn off download play as this will improve the speed of the rom.

    with that said the release of 1.5.1 doesn't mean something wasn't broken. this could be a legit problem but it would be nice if you debugged it a bit first before assuming its a 1.5.1 issue.

    -another world
     
  3. odyssy
    OP

    Newcomer odyssy Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    61
    Country:
    Canada
    My thought was it was related to the update because I had no problems in 20 hours of play previously.. and then 3 (now) freezes in short order after applying it. The update appears to be the most likely source of the problem.

    When I try the suggested steps, the "loading" text appears in red - is this what is supposed to happen? I'll see how it goes..

    I have not debugged this on my own because I have honestly no clue how to do so.. just got the card a month ago, and everything so far has Just Worked.
     
  4. odyssy
    OP

    Newcomer odyssy Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    61
    Country:
    Canada
    Froze again today.. help!

    BTW: Where can I download the old release and loaders? Maybe that's the only solution..
     
  5. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
  6. grindbart

    Member grindbart GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    125
    Country:
    Germany
    backup your stuff,format your card,make 1.5.1 clear install and put the games back,sometimes this is helping a lot.......
     

Share This Page