black channels when launching from the system munu

Discussion in 'Wii - Hacking' started by trubio, Dec 7, 2009.

  1. trubio
    OP

    Newcomer trubio Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I have a 4.0 wii, when i try to launch installed channels from the wii they start in a black screen and the controller is unresponsive, the only channel that works ok is the homebrew channel. Example. i can launch apps like usbloader gx from homebrew channel just not from the sysem menu it gives a black screen like all my other channels do. lHow can i fix this?
     
  2. blitzer320

    Member blitzer320 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    370
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    most likely your having this issue because you installed some vc or wiiware games that you downloaded off the Internet that were not region free if not be specific about what channels are giving you a black screen if you want to be helped better
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    some ideas....

    1) make sure if channels are forwarders that you have the app saved in the right place on your sd card.

    2) install a trucha patched system menu IOS (which is IOS60 for 4.0 and 4.1 systems, be careful to avoid the IOS60 stub)

    3) update IOS53 and IOS55

    4) update to 4.1 or to 4.2 using xzxero's offline method in his stickied guide (if u follow his steps, u wont need to try #2 or #3 as his guide will include these steps)
     
  4. trubio
    OP

    Newcomer trubio Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I already have pactched IOS60 installed Ok i updated IOS53 and IOS55 and updated to system menu 4.1, reinstalled all my wads,
    Still have the same problem, the only wads i have in stalled are Usb loader gx channel and the forwarder channel and neo gamma, when launched from system menu I get a black screen, but if launch from homebrew channel it will work. Also I tried install a wiiware, and it worked just fine
     
  5. trubio
    OP

    Newcomer trubio Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    would downgrading my wii to 3.2 and then putting it back to 4.0 help?
     
  6. adambomb

    Newcomer adambomb Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    Have you by chance done any internal modification inside your Wii? I believe I have a similar issue as you do, and I'm drawing the conclusion that it may have to do with me accidentally breaking either my DVD drive or some other mysterious piece of hard ware. I cannot play any WiiWare, usb backup games, and I can't even insert any disc.. The only software that doesn't give me trouble are homebrew aps and VC games.
    It always crashes to either black screen, green screen, or "An error has occured..."
     
  7. trubio
    OP

    Newcomer trubio Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    nope I just bought this wii a few days ago, just used bannerbomb and got CIOS rev15 installed
     
  8. trubio
    OP

    Newcomer trubio Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i guess my ios35 was bad, works fine now
     

Share This Page