Bitcomet problem

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by Agjsdfd, Mar 3, 2008.

Mar 3, 2008

Bitcomet problem by Agjsdfd at 5:28 PM (1,841 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Hi people,
    have been downloading something big with bitcomet. Filesize 48 gigs!
    I was around 56.3%, than I wanted to delete another torrent from task, and this one got removed from task [​IMG].

    I downloaded the torrent again, and did hash check, and it showed 55%. Its continueing to download it, with 300-400 kbps for about 5 hours, but still showing 55% as downloaded...

    Is it downloading everything all over again? If thats the case, I could just give the download fresh start....
    That never happend to me before :'(

    Note: I restarted my PC, restarted Bitcomet, I did everything possible. Its showing that its downloading with 300 kbps, and no progess at all with the percentages or single file percentages induvidually, they are all the same they were...
     


  2. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    BitComet is the problem. It's the worst p.o.s. bit torrent program created.

    This is what I use: bittornado.com

    It's one of like 4 programs accepted on a private tracker I use. The other 3 being Utorrent, Azuerus, and something for Macs.
     
  3. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Well actually that didnt help me much...[​IMG]
     
  4. JPH

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
  5. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Well yeah I will after this...
    cant afford downloading that all over again...

    but my question is:

    Is bitcomet now downloading everything all over again, or what is happening?
    Its still showing 55%, BUT when I viewd the files induvidually, one of the files were 13% before, now that file is 15%.
    Really confused..
     
  6. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    You can load up the .torrent into µtorrent, and tell it not to start. Change the save location to where the 55% is, and force a re-check.
     
  7. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Bitcomet uncompleted files are saved as: *.bitcomet uncompleted files.
    Will it work?
    Havent got enough space free on the harddrive, to copy paste and check.
    987 gigs full...


    BUT:
    If you have tried it before and if it worked, I will just cut and paste everything in the µtorrent download folder.
     
  8. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    go to the prefs in bitcomet and undo "save as .bitomet" or whatever. then use your new client to save to the location of the 55% done file. it will hash check and continue as normal.
     
  9. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    HECK!
    Now uTorrent is telling 10.1% after checking.
    Later on, tried on bitcomet, it says 10.1 aswell...
    So got f***** up.

    All I can do is start over, waste of 2 full days...
     
  10. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    it probably really was only 10%
    bit comet is terrible. it downloads false data at an alarming rate and so will give false completed percentage.
     
  11. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    It sure wasnt 10...
    A lots of the episodes were already 100%, (about 21 episodes were finshed), and I played them, works fine.
    Also bitcomet wasnt that bad, am using for very long, that was the first problem encounterd up to now. Also it was my fault and not bitcomets, for clicking on the wrong task..

    Anywayz, thanks.

    Started over, and gues what, am getting 763 kbps. Connected to webseeders =)
     
  12. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    OK, now its somehow showing me 56.3% on utorrent again...

    But utorrent is not connecting to any webseeds. Is there any manual settings for it or what?
    Everything is actually configured corectly, half open ports, dht reachable port etc.

    If that continues with that speed(20 kbps) it will take me weeks to get finished...
    (Thats why I never used uTorrent before.)
     
  13. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Enabled encryption?
     
  14. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    utorrent isn't the reason for slow speeds. if anything bitcomet was slowing you down more than anything because it's inability to detect false data (hence why it's banned from 1337 private trackers [​IMG] )

    if you have everything set up correctly, there's nothing else you can do except hope the seeds start seeding..or get a usenet account.
     
  15. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Yah,
    encryption is enabled. Thats why I always say, never got speed with big files.
    Connected to lots of peers, but not getting any speed. Bitcomet is giving me 400 kilo bytes(but as said, percentage not going up...).

    Also everything is set up correctly + I have usenet account, coudnt find those anywhere except as torrent [​IMG].
     
  16. etrigan

    Newcomer etrigan Member

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    After this...stop using Bitcomet. Its complete crap. We aren't just being preachy, we are teaching you the "best" way to get torrents. Nevermind the fact that you won't be using crapware anymore. [​IMG]
     
  17. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Yah right..
    From yesterday till today, there is only 2% more than before with µtorrent...
    I will download it with any other torrent client.
    What can you guys suggest other than µtorrent?

    IMO µtorrent is more settings dependant... and even though I have everything set up properly I dont get speed.
    With Azureus, no luck either.
    The only reason I used bitcomet is, because I always got my max. speed with Bitcomet, and had no trouble up to now.

    So what do you guys think of the official bittorrent client or Bitlord?
     
  18. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    try bittornado.com

    that's what I use and it's just a simple GUI it's perfect.
     
  19. Agjsdfd
    OP

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Do you get good speed with it?
    Any settings for best performance?
    Like halfopen port limitation or whatever..
     
  20. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    hmm i think the only thing that i do with it is enable upnp i leave the rest of the settings at default and i usually get my bandwidth maxed out when i download off private sites
     

Share This Page