Banner Brick on 4.0 - How to repair with Preloader?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lot10, Apr 15, 2009.

Apr 15, 2009
  1. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    Hello,
    after I had install the Preloader on my Wii I got a banner brick. I started my Wii in the Preloader mode and had delete all IOS (exept the system IOS) with the anytitledeleter. I thought that a wrong IOS was installed , but after I started my Wii again the Banner Brick was still there. Now I can´t start the Homebrew Channel with the Preloader, cause a IOS is missing. [​IMG]

    How can I start the Homebrew Channel again? (I made a backup with the anytitledeleter before I delete the IOS, but I don´t know how to start it)
    And then it works again, how can I remove the Banner Brick?
     


  2. pika9323

    Member pika9323 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    408
    Country:
    Germany
    Hmm this is shice.

    Well:
    Do you have a cIOS installed?
    Load Wad Manager. He will use the cIOS and then install all the IOS again.
     
  3. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    No, cIOS I had delete, too [​IMG]

    Can I install something usefull over the Preloader?
     
  4. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    try running the cIOS36r10 (or older version) installer with preloader
     
  5. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    The cIOS rev8 Installer runs with the Preloader, but then it starts my Wii Remote loses the connection to the Wii and i can´t control the Installer (before I delete the IOS it works). Is there a release of the cIOS installer which can be controlled by a GC Pad?
     
  6. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    I have an idea how I maybe can install the IOS:
    I start the Wii with SaveMiiFrii and then I put a autoboot Game in the Wii. After the Disk boots, the Wii should install the missing IOS from the disk.
    Can this work?
     
  7. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    If you can manage to get the any title deleter to work, you can remover the bad wad. So you can boot the system menu and update online. Maybe that works?
    Of course, you won't have the Homebrew Anymore...
    edit: damn your already on 4.0 [​IMG] but you can still remove the bad wad

    Or maybe cIOSCorp? It installs a lot of cIOS as well

    And I don't think your idea can work cause you have no cIOS to run the game...
     
  8. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    Umeå
    Country:
    Sweden
    Dare I ask why you removed a lot of IOS:es because of a banner brick. You should just remove the bad wad that caused the brick ... nothing else.
     
  9. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    2 things, you shouldn't have deleted anything but the bad wad you installed. BIG Mistake.

    if you actually manage to get into either wad manager, Channel file manager or anytitle deleter, then delete the bad wad...but It may be too late. If you do manage to run any of those though, it does maen you can reinstall firmware too.
     
  10. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    Umeå
    Country:
    Sweden
    You must have at least some IOS left, since preloader still runs. Get a version of Wad Manager that uses that IOS. Install original IOS:es again (extract from game discs). Also remove the bad wad with any title deleter.
     
  11. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    preloader0.29 runs of IOS60
    thats the IOS used by the system menu 4.0
    since any title deleter won't uninstall it, preloader will also work
     
  12. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    OK I try it.
     
  13. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    Umeå
    Country:
    Sweden
    A banner brick is never because of a bad IOS. BANNER, read animation + sound thingie on channels, is in noooo way connected to IOS. You might fuck up an IOS with a bad WAD, but that hasn't got anything to do with banners, or banner brick.
     
  14. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    Ok thanks.

    One Question:
    When I should get the Anytitledeleter started, how can I start the backup (with the IOS), that I made before I deleted the IOS?
     
  15. CyberAxe

    Newcomer CyberAxe Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    44
    Location:
    Scotland, UK
    Country:
    United Kingdom
    Have you actually tried running wad manager and uninstalling the wad that caused the banner brick? as this should be all you need to do
     
  16. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    I have a success [​IMG]

    I maneged it to install ios16 and then i was able to install other cios and ios. After that the cios36 rev 10 installer was working again and I have install the cios36 rev 10 WAD. And after that I have install the Homebrew Channel again.
    Now everything works like before I made the big mistake to delete the IOS.

    How can I find now the bad WAD?
     
  17. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    Umeå
    Country:
    Sweden
    You must remember for yourself what you installed to brick your Wii. Uninstall the last wad you put in before the brick.
     
  18. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    The last thing that I have installed was the Preloader. After that I got the banner brick.
    Can I be that I´ve got the banner brick because I installed the Preloader 0.28 on my 4.0 system?
     
  19. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    You mean you have installed preloader 0.28 on a 4.0 wii???
    Then thats NOT a banner brick
    You have to install preloader 0.29 then
     
  20. lot10
    OP

    Newcomer lot10 Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    I have install Preloader 0.29 now and everything works again [​IMG]
    The banner brick (or what it else was) is gone!

    Thanks for your help! [​IMG]
     

Share This Page