Backup Loader Gamma & Beta side-by-side?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Smackdog, Jan 12, 2009.

Jan 12, 2009
  1. Smackdog
    OP

    Newcomer Smackdog Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    In doing some reading it seems that the best way to run Super_Smash_Bros_Brawl_USA_Wii-WiiZARD is to run it with the Beta backup loader as Gamma doesn't seem to work properly (Please someone tell me if I'm wrong.)

    So my question is a) is it safe to run Gamma and Beta side-by-side and b) how would I load the previous cIOS so that it doesn't overwrite anything that Gamma would have installed.

    All I'm really looking for is to play SSBB, so if someone has a better way to do it, then I'm all ears!
     
  2. geishroy

    Member geishroy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    I thought they both used cios249, right?
     
  3. Ilive2frag

    Newcomer Ilive2frag Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    Canada
    I think the easiest way is to just run a dvd 5 backup version, sure you miss out on some cinematics but the gameplay is all there.
     
  4. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    Both should have the same compatibly since they use the same cIOS.
     
  5. Quincy

    Member Quincy Your own personal guitarist :3

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    1,435
    Location:
    Your house, robbing your stuff
    Country:
    Netherlands
    or use a demodulator
     
  6. Smackdog
    OP

    Newcomer Smackdog Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Does that mean that I could install the beta and not worry about the cIOS? I was under the impression that a big part of the improvements in Gamma was the cIOS, and that the reason that SSBB kind of craps out is because of the updated cIOS. Is there a way to install/use Beta under a different cIOS?

    Thanks!
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Very good answers...

    You have several choices to run beta and gamma on your system:
    - Install the beta cIOS (cIOS36rev6) to IOS247 and the Gamma cIOS(cIOS36rev7) to IOS249 as usual. With this setup you need the beta launcher entryholder fix version which uses IOS247 and the usual Gamma launcher.
    - Intall the beta cIOS(cIOS36rev6) to IOS249 and the Gamma cIOS(cIOS36rev7) to IOS247. With this setup you need the "regular" beta entryholder fix launcher and a Gamma which is assigned to IOS247. It's most likely you will not find a Gamma IOS247 launcher, and with 002 fix chances are less, so you need to compile this yourself.
    - Switch to SoftChip and 1:1 copies: Install the beta and gamma cIOS anywhere you want, IOS248 and IOS249 are good choices. And everytime you start a game select the correct cIOS.
    - A combination of SoftChip for the beta cIOS and Gamma for the gamma cIOS.
     
  8. bugaveli

    Banned bugaveli Banned

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    664
    Location:
    In a remote place
    Country:
    United States
    smash bros works fine gamma
     
  9. nacchete

    Newcomer nacchete Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Andorra
    Interesting... Is there any problem installing cIOS36rev7 over cIOS36rev6?
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    WiiGator's installer won't do this, but Waninkoko's should have no problems with this as long as it doesn't use IOS249 itself. If you install rev7 over rev6, you only have rev7, that's clear?
     
  11. nacchete

    Newcomer nacchete Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Andorra
    Ok, sorry, I misunderstood. Thanks
     

Share This Page