1. AveSatanas

    OP AveSatanas GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    155
    Country:
    Chad
    CNR.
     
  2. MushGuy

    MushGuy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,187
    Country:
    United States
    What's that mean? Also, I can confirm that the games are automatically updated with the US server. Is this normal?
     
  3. xstre pwnsx

    xstre pwnsx GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    Nice layer of protection, unfortunate that fortnite doesn't work :cry:
     
  4. radixe

    radixe Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 30, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Indonesia
    I still get firmware updates and game update prompts with 90dns. Haven't tried the tester yet.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    You can go to goldleaf settings and clear update from there. You still need to reboot to get rid of the install prompts.
     
  5. metaljay

    metaljay GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    466
    Country:
    I have set this on my friends console, when i run switch_90dns_tester (v1.02) on firmware 9.0.1 everything says unblocked?
    is this still running? @AveSatanas
     
    Last edited by metaljay, Oct 10, 2019
  6. n0v317y

    n0v317y Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    74
    Country:
    Ukraine
    Both france and USA servers work for me.
    Blame ISP if it's not working.
     
  7. metaljay

    metaljay GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    466
    Country:
    Have you ran using the tester?
     
  8. Armadillo

    Armadillo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    4,091
    Country:
    United Kingdom
    You're in the UK, what isp did you test on? If it's Sky then it won't work unless you dump Sky's shitty router and use your own.
     
    metaljay likes this.
  9. n0v317y

    n0v317y Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    74
    Country:
    Ukraine
    Yes, and tried updating firmware, entering e-shop too. All of them blocked.
     
  10. metaljay

    metaljay GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    466
    Country:
    Wow what a guess haha! Yes that’s exactly who I am with. I had no clue ISP we’re blocking it... am I out of luck then using it?
     
  11. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,358
    Country:
    Sweden
    holy fuck, they DNS poison you?
     
  12. Armadillo

    Armadillo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    4,091
    Country:
    United Kingdom
    You can:

    Phone Sky, tell them you want to use custom dns and ask for a firmware rollback. Dns proxy was only added to the Sky router when Sky Buddy launched. Mixed results, some people get a roll back, others get told it's not policy anymore. Also fairly risky as even if they do rollback, if the router updates again for whatever reason, your blocks will stop working again.

    Dump the crappy Sky router. The transparent proxy is router side. No Sky router, no proxy.




    Router runs a transparent dns proxy for their sky buddy parental control app. Controls are based on dns filtering, so has to lock you to Sky's dns servers to not be easily bypassed. Sky were too lazy to make it a switch, so it (dns proxy, not filtering) is on regardless of whether you pay for the sky buddy service or not.

    PC you can still use custom dns that are encrypted, but switch is out of luck there. Easier to just replace the router and be done with any hassle.
     
    Last edited by Armadillo, Oct 11, 2019
    metaljay likes this.
  13. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,358
    Country:
    Sweden
    Excuse me but UUUUUUGGGHHHH... why.. just why...
     
  14. MushGuy

    MushGuy GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,187
    Country:
    United States
    I used the tester using the US DNS on my Switch and it's telling me that everything is unblocked. My ISP is Xfinity. Is something up with that ISP?

    Edit: Firmware version is 9.0.1, using the Kosmos package.
     
    Last edited by MushGuy, Oct 13, 2019
  15. akasmiler

    akasmiler Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2019
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    another person here with sky fibre and the router wont block the update.

    ive even tried manually blocking the sites
     
  16. AveSatanas

    OP AveSatanas GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    155
    Country:
    Chad
    blame comcast.
     
  17. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,358
    Country:
    Sweden
    Apparently some ISP routers got some transparent DNS that causing the issue. Because of Parental filters.
     
  18. AveSatanas

    OP AveSatanas GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    155
    Country:
    Chad
    Yeah, I saw.
    Not much to be done with them except for getting a non-shit router sadly, but for those whose blocks are done on ISP level and not router level, you can simply place something like raspberry pi zero at your own house and set up your local 90dns instance on it. Repo has instructions for that.
     
    fisticuffs likes this.
  19. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,358
    Country:
    Sweden
    Yepp thats the only solution for them. It's not your fault except a bloody stupid ISP.
     
  20. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    4,838
    Country:
    Germany
    Without reading all pages, just to make sure:
    Those problems only appear when using 90DNS through a router, not if using 90DNS through the Switch's internet connection settings, correct?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - blocking, Nintendo, Servers