windows 3 in standard mode

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by slenkar, Mar 27, 2011.

Mar 27, 2011

windows 3 in standard mode by slenkar at 3:27 PM (1,172 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    Dsx86 is almost ready to run windows 3 in standard mode

    Does anyone know if windows 3 can task switch between a game and a windows app like wordpad?

    I want to look at the manuals to dos games while im playing them
    Some games have quest logs and copy protection codes that require you to read at the same time as you play the game
    A lot of dos rpg's need mapping so a text editor can be used for that also.
     
  2. gumbyx84

    Member gumbyx84 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    What you are asking for is FAR beyond anything DSx86 can handle. Some flashcarts allow you to open txt files while playing a game (usually in an "enhanced" mode menu) but that is the closest you are going to get.
     
  3. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    It's not a question about what DSx86 can do, it's a question about what Windows 3.x can do.

    As far as I can remember, the answer is no. You would be able to switch between different windows programs running, but not DOS programs.
     
  4. gumbyx84

    Member gumbyx84 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    512
    Country:
    United States
    3.x can switch between open windows, so if he/she is running a DOS game through the command prompt, he/she can do that. The problem comes from DSx86 and if the hardware can handle the workload. Remember, DSx86 emulates a x86 system. That eats up a lot of processing power as it is. Add Windows on top of that and you'll be lucky to get 5fps (guess-timate).
     
  5. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    Really>??!?!?!?!

    Which ones ?

    This would be perfect for me
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  7. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    Interesting
    If I had a DSTWO I could make a text writer to make maps of games like bards tale

    e.g.
    _________________ ______
    _________________| |
    _______goblin_____| chest |
    ________________ |_____|
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's not full screen width, though.
     
  9. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    you mean if the textfile is too wide you have to scroll around?
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    No, it word-wraps (which is likely worse for maps).
     
  11. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    oh ok.. thats true,

    Can DSTWO plugins be run while a NDS game is running?
     
  12. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    No. They're standalone pieces of homebrew.
     
  13. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Cyclods can do it and it doesn't word wrap (1 txt file per .nds file though).
     
  14. slenkar
    OP

    Newcomer slenkar Advanced Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    thanks for the infos
     

Share This Page