Wiimote problem in Zelda

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by br0pbr0p, Dec 29, 2006.

  1. br0pbr0p
    OP

    br0pbr0p Member

    Newcomer
    15
    0
    Sep 18, 2006
    Canada
    For some reason, "+", "-" and the "Home" buttons do not work in Zelda for me. No matter what I do, I cannot access the two menus so I cannot see what items I have nor can I save my game either. However, these 3 buttons work in Wiisport and I tested the "-" while doing the sensativity test.

    I am using it on the main screen (during Zelda) too and it just won't work for me. Any ideas?
     
  2. deduce

    deduce GBAtemp Fan

    Member
    341
    0
    Nov 11, 2002
    United States
    Chicago
    Try resyncing the controller. I've never experienced this issue but have had my controller lock in different walking directions. A quick resync would clear up the problem. If the home key isn't working then go to system settings before you start the game and try to resync it there.
     
  3. iori-kyo-k

    iori-kyo-k GBAtemp Fan

    Member
    343
    0
    Feb 17, 2006
    France
    Band Of The Hawks
    Yeah, perhaps this Wiimote is defined as the second or third one. In this case, you can play with it but not enter the menus.

    I think ;P
     
  4. paOol

    paOol GBAtemp Regular

    Member
    274
    0
    May 22, 2006
    is this while you're playing the game?
    if so, you have a weapon out such as the bow and are moving the wii mote.

    put away whatever your holding and then try "-" or "+" again