1. Plstic

    Plstic Guru Meditation Error
    Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    1,073
    Country:
    United States
    I use Altwfc instead of wiimfi. it's better than wiimfi except mario kart wii.
     
  2. blackb0x

    blackb0x GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    107
    Country:
    United Kingdom
    @fledge68 The NoSSL patch disables the games ability to verify if the server that you're connecting to is owned by Nintendo. WiiFlow already contains the code as it's used for Wiimmfi.

    Patching in an address other than Wiimmfi is easy enough.
     
    fledge68 and alexander1970 like this.
  3. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,937
    Country:
    United States
    reposting in case it got missed.

    question for anyone using wii u vwii and wiiflow 5.

    are you able to launch emunand wiiware games? for some reason it's not working for me.
     
  4. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    tested on SD and USB works
    with wiiflow 5.4.4 and 5.4.6
     
    Last edited by matto21, May 28, 2020
    fledge68 likes this.
  5. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,937
    Country:
    United States
    Thanks but how did you make your emunand? Is it in vwiinands? Is emulation set to full or partial?
     
  6. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    I am using the nand created a long time ago with wiiflow
    for wii i renamed it to nands
    for vWii I renamed vwiinands
    and both are on SD and USB

    emulation set to partial
     
    Last edited by matto21, May 28, 2020
    fledge68 likes this.
  7. AdamCatalyst

    AdamCatalyst Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    Thanks! Yes, that makes perfect sense to me. Oddly enough I tried wiping out everything and starting with default everything, but out still wouldn't work, until I reverted to 5.4.4, then installed 5.4.6 over top of it using the HB browser. I'm sure it has something to do with how it is meant to be installed, and something I didn't do right.
     
    fledge68 likes this.
  8. alexander1970

    alexander1970 Wuff Wuff.
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    9,429
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    The Cover "Flow" works now really great,sometimes single "corrupt" Covers appears,but it is gone with scrolling back/forward.

    P1370062.JPG P1370063.JPG P1370064.JPG

    Another Thing I have noticed now is,while USBLoader GX and Configurable USBLoader loads for the PAL Games always the English Cover,WiiFlow decides for many Games to use the French Cover:

    P1370065.JPG P1370066.JPG P1370067.JPG P1370068.JPG P1370069.JPG P1370070.JPG P1370071.JPG P1370072.JPG P1370073.JPG P1370074.JPG P1370075.JPG

    Thank you.:)
     
    Last edited by alexander1970, May 29, 2020
    AdamCatalyst and jeannotte like this.
  9. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,148
    Country:
    Italy
    I'm having the occasional corrupt cover issue too. It happens with HQ covers disabled or enabled, no difference. I was thinking it was related to the memory usage from my theme, but I see it's also happening on the default theme for you.
    Can it be related to the cover priority setting? Maybe the english cover is missing from Wiitdb for some reason and the next found is French? Just a guess.
     
    AdamCatalyst and alexander1970 like this.
  10. alexander1970

    alexander1970 Wuff Wuff.
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    9,429
    Country:
    Austria
    Thank you.:)

    It is not really a big Issue,but maybe related to the Amount of the Games (800+) ?

    Ok,thank you.Cover Priority ? Honestly,I never take a Note of that Setting(s).
    It is strange,for the many german Titled Games,it loads the German Covers automatically without I ever touched the Country Setting.
    But that can be maybe the Reason,there are only german Covers on the Database.:unsure:

    Thank you.:)
     
  11. AdamCatalyst

    AdamCatalyst Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    I have the exact same issue. Just a minor cosmetic inconvenience really, but it does occur often. My library size is only 33 games, with covers stored on USB drive. I don't recall this issue when they we're stored on an SD card, but that was an earlier version of WiiFlow Lite.
     
    alexander1970 likes this.
  12. M tha MaN

    M tha MaN GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    Can't get wiiflow to work. After choosing the game I want to play, wiiflow loads it (you see the wiiflow splash screen) and than bsod...wiimote disconnects.

    Playing games with cfg usb loader works though.

    WiiU/vWii with cIOS installed and I want to play games from SD card.
     
  13. AdamCatalyst

    AdamCatalyst Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    I used to have this issue with some SD cards and USB drives. For me, what worked was experimenting with the Startup Settings in WiiFlow…
    1. First and foremost, try enabling Force IOS load. (I'm going from memory, the wording might be slightly different)
    2. If that doesn't solve it, try also manually specifying an IOS. Start with 249. Then 250. Then 251 (if you have that installed).

    If that doesn't work, come back here and let us know!
     
  14. M tha MaN

    M tha MaN GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    Here is my complete Setup:

    WiiU (32 GB) with a 120GB SSD (it just needs 1 USB port to have enough power) for WiiU games and a 64 GB SDXC SD card for Wii and GC games (formatted FAT32 with 32kB clustersize).

    SysCheck HDE v2.4.0 HacksDen Edition von JoostinOnline, Double_A, R2-D2199, und Nano
    ...laeuft auf dem vIOS58 (rev 6432).

    Region: PAL
    Systemmenue 4.3E (v610)

    Laufwerksdatum: 28.06.2011
    Homebrewkanal 1.1.2 benutzt IOS58

    Hollywood v0x21
    Konsolen-ID: 608339522
    Konsolentyp: vWii
    Shop-Kanal-Land: Germany (78)
    Boot2 v0
    Es wurden 103 Titel gefunden.
    Es wurden 34 IOS gefunden, von denen 0 funktionslos (Stub) sind.

    vIOS9 (rev 1290): Keine Patches
    vIOS12 (rev 782): Keine Patches
    vIOS13 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS14 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS15 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS17 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS21 (rev 1295): Keine Patches
    vIOS22 (rev 1550): Keine Patches
    vIOS28 (rev 2063): Keine Patches
    vIOS31 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS33 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS34 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS35 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS36 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS37 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS38 (rev 4380): Keine Patches
    vIOS41 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS43 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS45 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS46 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS48 (rev 4380): Keine Patches
    vIOS53 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS55 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS56 (rev 5918): Keine Patches
    vIOS57 (rev 6175): Keine Patches
    vIOS58 (rev 6432): USB 2.0
    vIOS59 (rev 9249): Keine Patches
    vIOS62 (rev 6942): Keine Patches
    vIOS80 (rev 7200): Keine Patches
    vIOS249[56] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    vIOS250[57] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    vIOS251[58] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): NAND Zugriff, USB 2.0
    vIOS512 (rev 7): Keine Patches
    vIOS513 (rev 1): Keine Patches
    Bericht wurde am 30.05.2020 generiert.

    I also tried that with no positive results:

    5.4.6:
    249: Black Screen.
    250: Black Screen.
    251: Black Screen.
    Auto: Black Screen.

    5.4.3:
    249: Black Screen.
    250: Black Screen.
    251: Black Screen.
    Auto: Black Screen.
     
  15. AdamCatalyst

    AdamCatalyst Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    I'm assuming you also tried enabling "Force CIOS Load"? Try one more thing. Unplug the USB drive as an experiment. The power supply delivered by the USB port on the Wii & WiiU seems to duck the moment WiiFlo goes to load a game. That shouldn't matter since you are using the SD slot, but I've seen stranger things happen. If that works, disable access to the USB in Wiiflo. If that doesn't work… someone who knows more than me will have to help you. :)
     
    Last edited by AdamCatalyst, May 30, 2020
    alexander1970 likes this.
  16. M tha MaN

    M tha MaN GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    Yes of course, force cIOS loading and than 249 and so on.

    And I forgot to mention that I also tried unplugging the SSD but it didn't help.
     
    alexander1970 likes this.
  17. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,937
    Country:
    United States
    If your wii games are on sd then set force cios off.
     
    AdamCatalyst and alexander1970 like this.
  18. M tha MaN

    M tha MaN GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    Force cIOS off but set it to e.g. 249?

    Edit: tried that, didn't help.

    I also set the setting "only from SD card" to "no" and then I could start Wii sports. Exited the game and tried DKCR --> black screen.

    So I turned WiiU off and on again, started wiiflow and then wii sports and then exited again, tried to start wii sports again --> black screen.

    Turned WiiU off and on again, started wiiflow and then DKCR --> black screen.

    So I turned WiiU off and on again, started wiiflow and then wii sports --> black screen

    It must be an error with wiiflow cause with cfg usb loader t works. But with cfg usbl I can't get the game forwarders working:

    --> https://gbatemp.net/threads/working-game-forwarder-channel-for-vwii-with-wiigsc.462955/#post-9011027

    I realized since I can't get Wii games to work with Wiiflow it might be that the forwarder is working.
     
    Last edited by M tha MaN, May 30, 2020
  19. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,937
    Country:
    United States
    your situation is very weird.

    the only suggestion i have left is to disconnect your SSD drive once you are in vwii mode and run wiiflow.
    keep force cios set to off and cios set 249.
    and if that don't work - switch to a sdhc card. wiiflow was developerd for the wii which was only compatible with sd and sdhc cards back in 2006 - 2012. and homebrew code was developed for sdhc cards. but then again i don't know what exactly is the difference with a sdxc card.

    basically i'm just making wild guesses because i really have no idea what your problem is.
     
    AdamCatalyst and alexander1970 like this.
  20. M tha MaN

    M tha MaN GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    231
    Country:
    Germany
    Good idea!

    Had a 32GB SDHC card and tried it: With it it works. Wiiflow, the game forwarder and cfg USB Loader (even with WiiU SSD attached). Could start games without problems.

    Will check the difference between the sdxc and sdhc card (clustersize etc.) tomorrow (here in germany it's almost 3am) and will give information if I find something worth mentioning.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - WiiFlow,