Hacking Wii does not seem to detect this HDD

Obnew

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 17, 2017
Messages
25
Trophies
0
Age
29
XP
56
Country
Tuvalu
So I have a 1TB WD Elements HDD (USB 3.0) that I bought a few days ago in order to replace my old 500GB dying one. While it works great on PC, the Wii doesn't seem to detect it. In CFG USB Loader, the screen displays, when loading, "ERROR: INVALID NTFS1 Partition"; and Uloader and WiiMC act like if there's no USB connected.
I tried to format it on NTFS (32kb cluster) and WBFS but nothing works (I haven't tried FAT32 yet because I don't know if most apps, like USB Loaders will work well using FAT32 instead of NTFS, besides that I don't know if FAT32 works well with 1TB HDDs neither). Media files, backups, etc, are OK too, since I just copied them from my old HDD to this newer one, so it's not probable that that's the actual problem.

Any help is appreaciated, thanks.
 

Obnew

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Mar 17, 2017
Messages
25
Trophies
0
Age
29
XP
56
Country
Tuvalu
FAT32 on an MBR drive is the most compatible. Everything works with that.
Thanks for answering, gonna do that and see what I get.

EDIT: Just did it now and it works! The actual problem was that my HDD was on a GPT instead of a MBR disk, as you said, so I just converted it and it works pretty well. Just as a note, FAT32 only supports file sizes up to 4.5 GB, so I had to format it to NTFS after making the change I told before.

And one last thing, do you know any kind of preventive measures that I need to apply when using my HDD, to prevent it from not working properly in the future (or at least, extending its life time)? Like for example, leaving the HDD connected to the Wii, even though you're not using it? My old HDD lasted around 3 years (I thought it could last more) and most of the time I had it connected to the console by default, before it eventually became really slow.
 
Last edited by Obnew,

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    ZeroT21 @ ZeroT21: :rolleyes: