Wii displays nothing on the TV (no signal)

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by MickeyGP1378, Oct 10, 2019 at 8:30 PM.

  1. MickeyGP1378
    OP

    MickeyGP1378 Member

    Newcomer
    1
    Feb 16, 2018
    Venezuela
    I'll get straight to the point: my Wii just randomly decided to stop working. Pressing the power button turns it on and spins both the disc (ONLY if there was one before powering it on, see below) and the CPU fan.

    It shows nothing on the screen (NOT a black screen, just "no signal"), pressing the power button once to turn it off does nothing (I have to either unplug it from the wall or press the power button for 10 seconds to force a shut down), the reset button is useless (even pressing power+reset doesn't bring Priiloader up), ejecting and spinning discs works but putting one back in doesn't (it sucks the disc but doesn't spin it afterwards, having a disc in before powering on the system does spin it as I said earlier).

    Last thing I did with this Wii was doing the possible stupidity of powering it on and off and on and off repeatedly, then I started having these issues.

    It has never been dropped and disassembling it reveals no oddities or disconnected cables or anything like that.
     
    alexander1970 likes this.
  2. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp allows me to be here

    Member
    12
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    Hello.:)

    Is the CPU Fan louder as usual ? Maybe there is a lot of "things" in your Wii like Dust and Dirt.:(
    (I REALLY hope no other "living" Things...)
    It is maybe not a bad Idea have a look into.

    Did you check the TV Connections and TV Settings ?
    Can you maybe try another TV and AV Cable and Power Supply ?

    Thank you.:)
     
  3. MickeyGP1378
    OP

    MickeyGP1378 Member

    Newcomer
    1
    Feb 16, 2018
    Venezuela
    No, the CPU fan's loudness is normal, I also cleaned it from the inside a couple of months ago

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also the AV cable has been tested with another Wii, works fine, I also tried using another TV
     
    alexander1970 likes this.
  4. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp allows me to be here

    Member
    12
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    Thank you for checking.:)

    Can you turn on the Wii with the Wii Motion Controller ?
    Turns the Wii´s LED from RED to GREEN when you press the Power button ?
    Please unplug all USB Devices and Gamecube Equipment if you have.
    Also please an SD Card if available.

    Thank you.:)
     
  5. MickeyGP1378
    OP

    MickeyGP1378 Member

    Newcomer
    1
    Feb 16, 2018
    Venezuela
    I don't know, I don't have access to Wii remotes or the motion sensor right now. The LED turns from red to green when powering it on, and does nothing when trying to power it off (unless it's pressed for 10 seconds)
     
    alexander1970 likes this.
  6. alexander1970

    alexander1970 GBAtemp allows me to be here

    Member
    12
    Nov 8, 2018
    Austria
    Austria
    Thank you.:)

    Did you also have removed any USB Devices/Gamecube Equipment and the SD Card please ?

    I am very sorry,I do not have any more useful suggestions for you.:(
    Maybe it is an Hardware issue (SMD Tactile Button/Bluetooth/WiFi Module....)

    Thank you for your Patience and your Help.:)
     
  7. MickeyGP1378
    OP

    MickeyGP1378 Member

    Newcomer
    1
    Feb 16, 2018
    Venezuela
    Yes everything is disconnected except the power cable, this all just happened out of nowhere I don't know
     
    alexander1970 likes this.
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...