Why won't mother (earthbound zero) roms work on nesDS?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by noodle976, Jun 30, 2008.

  1. noodle976
    OP

    Newcomer noodle976 Member

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I downloaded nesDS and put it in my R4 hoping that I would finally be able to play the original mother since my computer is too crappy to play nes roms :\
    When I try loading mother, or any hacks of it, it lets me get to the part where I can chose a save slot. When I pick one, everything goes black but the music still plays. Why won't it work? D:
    Are there any better NES emulators that work on R4?
     
  2. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    Some roms just don't work.

    Also, It must be time to buy a new PC
     
  3. noodle976
    OP

    Newcomer noodle976 Member

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    yea, but I can't afford one [​IMG]
     
  4. Shyvnal

    Member Shyvnal GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    169
    Location:
    UK, Birmingham
    Country:
    United Kingdom
    AFAIK, if you save the game on a windows emulator and then copy/paste the save, it should work.
    Haven't tried it myself, though.
     
  5. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Yes, that works. It's just the beginning of the game where you name your characters that doesn't work in nesDS.
     
  6. Curley5959

    Member Curley5959 CCC Member!

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    sounds rather, Interesting!! Ill stick to original ds games, No haxing [​IMG]...
     
  7. PizzaPasta

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Would it have killed you to search? Seriously, there are like 14 posts regarding this.
     
  8. FlameTakuya

    Member FlameTakuya GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    845
    Location:
    Republic of Borginia
    Country:
    Singapore
    ^ What the guy above and the 14 other topics about this said.

    Play the game in a computer emulator first, save at the first chance you get (the phone downstairs), and transfer both the rom and save on your flashcart.

    Voila.
     
  9. noodle976
    OP

    Newcomer noodle976 Member

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    sorry ._.
     
  10. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    What the hell PC do you have?? I was running Nesticle on a 486 DX2 66mhz...and it ran NES roms fine 12 years ago!
     

Share This Page