Valkyrie Profile: CotP Save FIX

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by dragondagger, Apr 13, 2009.

Apr 13, 2009
  1. dragondagger
    OP

    Newcomer dragondagger Newbie

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    I'm a Newwwwwbie!
    For people who are having trouble with the game, erasing their save file.
    (This currently works for my R4ds pro using Acekard 2 firmware, please reply if it doesn't work/work) (Don't you just hate all these new games with new save files, Geez! GTA, Avalon Code...)
    TUTORIAL:
    This tutorial will show you how to arm7 patch Valkyrie Profile, using dslazy and an arm7.bin.
    Files you will need are:
    Arm7.bin File
    DSLazy Pack

    1: First up, extract the files from dslazy.zip

    2: Browse for your NDS rom using the "..."button on the left hand side of the application.
    [​IMG] This image taken from aLe(xX)anDro

    3: Click on the "NDS Unpack" button.

    4: After it has unpacked, the folder "NDS_UNPACK" will open.
    [​IMG]
    5: Locate the arm7.bin file downloaded and use it to replace the file in the "NDS_UNPACK" folder

    6: Now close the folder and click the "NDS Packer" button to "Pack" it all back into the Valkyrie Profile: CotP Rom, I recommend you keep the file separate from the original in case of problems.

    7: And then your done! Copy it to your Micro SD card or whatever and play!
    8: If your game shows up with a black screen, mine started working after i turned all the (patch) options on my acekard on. But I think it was the auto run. I then went back to my menu and played without autorun.

    Hope I helped. This is the right place to put the topic in right??! Can someone please tell me...
     
  2. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,298
    Country:
    how come you post this in the M3 Thread?..if the game doesn't work R4 and you need to use arm7 fix for it to work, then you should post this in the R4 Thread
     
  3. dragondagger
    OP

    Newcomer dragondagger Newbie

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    I posted this here NDS - Game Help, Hints and Tips. wth u talkin about m3? errrr....
     
  4. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,298
    Country:
    my bad...I must be falling asleep when I replied this [​IMG]
     
  5. Sonic220

    Newcomer Sonic220 Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    Italy
    I've the EUR version and with my M3 slot 2 the game freeze after the intro movie, someone can help?
     
  6. dragondagger
    OP

    Newcomer dragondagger Newbie

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    ummm... did you try restarting in autorun mode?
     
  7. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    ah thanks for this [​IMG]
    it should be pretty handy for all
     

Share This Page