USB Games stop working randomly

Discussion in 'Wii - Hacking' started by diazao, Jun 1, 2009.

  1. diazao
    OP

    diazao Advanced Member

    Newcomer
    86
    0
    Apr 15, 2009
    Galicia
    Well, it always happened with me. When i install a game i can play it, but, after a random time, some games stop working, giving just black screens or returning to Wii Menu. Anyone knows why? ;s
    Using cIOS38 rev12 and latest version of USB Loader GX.
    Thanks in advance [​IMG]
     
  2. kedest

    kedest GBAtemp Psycho!

    Member
    3,287
    110
    Feb 6, 2007
    Netherlands
    Could be the hard drive going into sleep mode, because there has been no loading of data for several minutes.
     
  3. diazao
    OP

    diazao Advanced Member

    Newcomer
    86
    0
    Apr 15, 2009
    Galicia
    You didn't get the point, i need to explain it better.
    For exemple, i installed We Rock 1 month ago, and last week when i was trying to play it, it didn't work, giving black screen, so i had to unistall it and reinstall again to get it working. I use a normal computer HD 80gb with an IDE - SATA adapter connected at the energy (to turn it on, duh) and to the first USB port (that's not the problem)
     
  4. manias

    manias GBAtemp Maniac

    Member
    1,258
    0
    Aug 7, 2007
    Netherlands
    due to rev12 perhaps? or maybe yer harddrive is sensitive to sudden powerloss like turning off the wii? since it's an ooooold drive I recon if it's 80gb [​IMG]
     
  5. Sonic4Ever

    Sonic4Ever GBAtemp Regular

    Member
    249
    29
    Apr 21, 2008
    France
    Sounds like a data corruption problem.
     
  6. Kikoshi

    Kikoshi GBAtemp Regular

    Member
    154
    6
    Dec 21, 2006
    Cuba
    I know what oyu mean Diazao, i've been getting the same thing, reisntalling it sort of fixes the issue, but Doesn't really, I get code dumps and blank screens, and hang's before it evenloads. its weird. it even hangs on usbloader 1.5 too D:. so it has to be the new Rev12
     
  7. oxMUDxo

    oxMUDxo GBAtemp Fan

    Member
    494
    0
    Apr 12, 2009
    United States
    Missouri - USA
    I had the same problem with my 8GB flash drive but I think the game got crupted from unpluging it so much...
    I'm on rev 10...
     
  8. diazao
    OP

    diazao Advanced Member

    Newcomer
    86
    0
    Apr 15, 2009
    Galicia
    I don't think it's about the cIOS, because it happened since i started with USB loading, about rev9?! [​IMG]
    Maybe it can be my HD... It's a Seagate Barracuda 7200.7, and there is a codebar note pasted on it that shows a date that i think it was bought (april 3th 2006 [​IMG])
     
  9. Kikoshi

    Kikoshi GBAtemp Regular

    Member
    154
    6
    Dec 21, 2006
    Cuba
    mine is an 08 drive.. O_ o WD passport. So wtf other games work, but 1 game? odd...very odd..
     
  10. imapterodactyl

    imapterodactyl GBAtemp Fan

    Member
    424
    0
    Jan 20, 2009
    United States
    It sounds like you're still using an old version of a WBFS app with the delete bug. If so, and you delete a game, then install a larger game, another game in the list will get partially overwritten and corrupted. If this sounds like your problem, and you install via PC, then upgrade to WBFS Manager 3.0. Any games you have that are currently broken will stay broken until reinstalled, but no more games should break. If installing via Wii, then I don't know... GX fixed that issue AGES ago.

    cIOSrev12 also has hd issues, for sure. To be fixed in rev13, hopefully tomorrow.