Hacking Updating to a specific FW WITHOUT USB cable

thewarhammer

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 15, 2009
Messages
173
Trophies
1
Age
37
Location
Rio de Janeiro
XP
572
Country
Brazil
Hi everyone. I have two Vitas, one of them being at FW3.18 (it was used for PSP games only), and I was looking for a way to update it to FW3.60 to use HENkaku. But the main problem is that it's energy/data port is faulty, and it isn't recognized by any PC (tried lots of cables to see if it was a faulty USB cable, with no luck), and the only method I've found until now uses cable connection.

Is there another way to update it without the need of a cable?
 

Maav

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 19, 2009
Messages
59
Trophies
0
XP
185
Country
Brazil
Eeeeeh.

What's the point in updating it to 3.60 and using HENkaku if you won't be able to charge it anyway?
 

thewarhammer

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 15, 2009
Messages
173
Trophies
1
Age
37
Location
Rio de Janeiro
XP
572
Country
Brazil
No, I can charge it normally, but can't have data access by cable.

I'd rather keep the "alright" Vita as my main and use the "faulty" one with HENkaku, as I can transfer stuff via FTP, see?
 

Yamagushi

Well-Known Member
Member
Joined
May 2, 2013
Messages
277
Trophies
0
Age
34
XP
244
Country
United States
what firmware is your alright vita on? I think you can do it by memory card if you have access to a 3.60 vita.

Can't you connect to QCMA via wifi?
 
Last edited by Yamagushi,

thewarhammer

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 15, 2009
Messages
173
Trophies
1
Age
37
Location
Rio de Janeiro
XP
572
Country
Brazil
what firmware is your alright vita on? I think you can do it by memory card if you have access to a 3.60 vita.

Can't you connect to QCMA via wifi?

It's on FW3.60, and yes, I can connect. How does this method work?

You can also update via Charles proxy, although there are few guides on doing so.

Hm, makes sense. But as I never used Charles before, and didn't find any guides about it, I never tried it.
 

Iustaz

Member
Newcomer
Joined
Sep 4, 2016
Messages
5
Trophies
0
Age
31
XP
41
Country
Romania
Hello, thewarhammer, can you please tell me how to do it exactly, i have the same problem with my USB Port...i haven`t used Charles before
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: Maybe one day I can be Bruce almighty