Took out SD card, new3dsxl won't turn on

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Caspersgu, Nov 14, 2017.

  1. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Hey, I was planning to back up my SD on my PC in order to later copy the contents into a larger SD. I had A9LH installed in it as per the guide from some months ago. Took the card out, copied everything into the PC. When I put the same SD back into the 3ds it just went blank and won't turn on, the led is dead and even holding start won't help. The system won't turn on with or without the SD in it.

    If I connect the charger the led turns on orange for a couple of seconds and then turns off. I tried looking for an answer and a saw some people recommend following the update guide to B9S. Downloaded all the prep work into de SD as per the guide. Put the SD back and nothing changed, it's still fully unresponsive.

    Is this salvagable or have I just bricked my 3ds?? >_<
     
  2. Adeka

    Adeka Beta Tester

    Member
    4,144
    1,287
    Mar 19, 2013
    United States
    you need arm9loader.bin from luma 7.0.5 on the root of your sd card
     
  3. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    The LED doesn't light up when you turn on the system?
     
  4. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Yes, the led is completely dead, I push the power button and nothing happens. If I connect the charger the charge led turns on for 2 seconds and then goes off.

    Arm9loader.bin from luma 7.0.5 is already on the root directory.
     
  5. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    If the charge light turns on temporarily, it usually means that your 3DS is fully charged. Was the blue LED working previously?
     
  6. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Yep everything worked just fine until this morning. Just played it today.
    Only thing I did was take the SD out, copy its contents and put it back in. Don't know if it might have gotten corrupted in the process maybe?
     
  7. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    750
    247
    May 27, 2011
    Canada
    If anything. Try to use a card thats just got the 7.0.5 arm9 on it to see if it can load for you.
     
  8. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    I was thinking your SD could've been corrupted, but that doesn't explain why the blue LED isn't working. I would bet the battery somehow became unconnected.
     
  9. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Tried with a different just formatted SD that just had arm9 7.0.5 to no avail.

    Battery seems fine... nothing loose, heated up or anything unusual. :\
     
  10. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    It sounds as if the system doesn't even attempt to boot, however. If it's not related to the battery, I'm afraid I don't have any other ideas.
     
  11. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Just went wiggle wiggle like a crazy fuck with the battery.... It turned on >.< Everything seems to be working fine so far.

    Since I now already have all sd contents with the b9s update prepped is it worth it to go ahead and give it a shot?
     
  12. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    Yes, a9lh is no longer supported, so you should update to b9s.
     
  13. Caspersgu
    OP

    Caspersgu Newbie

    Newcomer
    6
    2
    Nov 14, 2017
    Mexico
    Thanks for your help. I've lurked these forums and gbatemp for over 10 years and it's awesome that the first time I needed help people were so kind to respond. This community is awesome.
     
    Quantumcat and ClassyDragon like this.
  14. ClassyDragon

    ClassyDragon Member

    Newcomer
    35
    28
    Jan 30, 2017
    United States
    ケンタッキー
    No problem man. I had lurked this site for quite a few years before I made this account and I was happy to see that most people I've talked to here are great people!
     
  15. Dracari

    Dracari GBAtemp Maniac

    Member
    1,484
    405
    Apr 5, 2009
    United States
    just stay on AC Power OP when migrating incase the battery gives out.
     
    Quantumcat likes this.