1. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    634
    Country:
    nice work WangJang sorry to be a pain but when will the next release of this amazing editor be coming out.what i mean is as this one has some bugs is it ok to go ahead and start using for full gameplay or was this just a tester.thanks again and take care....................sudeki300
     
  2. helpme

    helpme GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Country:
    you should put in money & key items etc like with the Chinese save editor in your next version
    not that the chinese one was hard to use plus it worked on the english rom as well
    keep up the good work
     
  3. thegame07

    thegame07 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    3,860
    Country:
    good job m8 :-p dont need wifi to complete game now:d
     
  4. ryuhosuke

    ryuhosuke Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    78
    Country:
    Canada
    having a problem applying changes
    i switched a weapon lets say long sword to a air knife it wont work
     
  5. bryehn

    bryehn GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    861
    Country:
    Canada
    ok, this is messed up. I made a custom save file, and loaded it onto my G6...

    it was still pulling up my old save slots, so I replaced the .0, .1 & .2 files...still the old save slots.

    ok, weird...so I deleted the ROM from my card, and deleted all of the save files also.

    I copied the ROM back to my G6, with no save fiile at all...and the 3 old save slots are still there!

    I'm obviously missing something here :\
     
  6. Firon

    Firon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    116
    Country:
    United States
    edit: nevermind [​IMG]
     
  7. Hanafuda

    Hanafuda GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    3,069
    Country:
    United States

    Thanks Shinji I appreciate that. But I'm quite alright with being bashed. Someone made the point that this game is not played online, and that's something I hadn't considered much. Unlike MPH, MKDS, ACWW, etc., where this kind of hack ruins the game for everyone, this one just ruins the game for the person who chooses to cheat. So, enjoy cheating yourself out of the enjoyment of finishing the game for real. Just don't tell people that you did finish it if you used this editor to alter your levels or inventory - that'd make you a cheat AND a liar. (i wouldn't go this far if i hadn't been called an idiot and asshole already)

    Wangjang, they are also correct that I should have said something nice if I was going to say something ... and I will. The utilities available here ... fixing checksum, converting saves for use in different carts ... very nice and potentially useful for all. there's certainly nothing wrong with creating such an app, it's all about how it's used. I do understand that. it's just unfortunate that "trainers" and editors are always abused.
     
  8. Strider

    Strider Next to the mainstream
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2002
    Messages:
    901
    Country:
    Actually, he does have a point.

    Some people come to recognize that cheating at a good game ruins it. Others don't.

    Some games can actually get better with cheating.

    I won't cheat at FF3, because it's easily doable without and I do not want to ruin it for me (having everything results in nothing having a value).
     
  9. Xeronage

    Xeronage GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    White Mage cant use level 8 magic =P
     
  10. WangJang

    OP WangJang Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Messages:
    78
    Country:
    United States
    After you made the changes and were about to quit, you should have been prompted to save the changes, did you save ? from what i can see here weapon changing is working fine at my end.
     
  11. hortondummy

    hortondummy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Aw man, from the looks of this it should be awesome. I can't wait to get home from work to try this out! Thank you so much WJ!!!
     
  12. MrLucky

    MrLucky Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    43
    Country:
    The topic was started today, and it's already got 31 posts!?! O.O
    /me goes back to project 8
     
  13. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Country:
    United States
    You need to get the old save out of the G6's sram, otherwise the new save will be overwritten.

    1) Load the game onto the cart if it isn't already on there.
    2) Put the cart in the DS and turn it on.
    3) Wait for it to process data at the G6 menu. Do not start the game! Turn off the DS.
    4) Remove the G6 from the DS and put the save file on it.

    Should work now.
     
  14. iza

    iza gbatemp, the new crack
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    704
    Country:
    United States
    i still cant get it to work on m3...i load the m3 to backup the save from ram, then copy the edited one from my hd, start up the m3 and ffIII, but i believe i saw a breif message "initializing backup utility" and then the game showed the intro but my save was gone....any ideas?
     
  15. delta123

    delta123 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    577
    Country:
    everything works great.
    in your next realease do you think you can addthings such as stat's changer or something along that line.
     
  16. caitsith2

    caitsith2 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    343
    Country:
    Canada
    Stats function exactly like your MP. They are based on your job + level.
     
  17. romeoondaline

    romeoondaline GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    384
    Country:
    United States

    YO same over here i was like about to beat the game............ i still have my old save but when i put it in my NDSSAVE file and started up the game, it didnt work I am super pissed but happy for the ppls that work
    can u help us out cuz i want my save bak [​IMG]
     
  18. delta123

    delta123 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    577
    Country:
    try converting it to a .sav file and then editing and then changing it back.
     
  19. romeoondaline

    romeoondaline GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    384
    Country:
    United States
    a dot sav huh?? ill try that and tell u the results
     
  20. Normmatt

    Normmatt Former AKAIO Programmer
    Member

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,157
    Country:
    New Zealand
    The problem with the M3 saving is related to that fact that WangJang is overwriting the internal name of the rom stored at 0x4000 or around about there in the save with the name of his rom which will cause more problems not to mention he shouldn't need to change anything in that area anyway
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Thundaga, Editor, *BETA*