The System Files are Corrupted - Another Case

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Grish18, Jan 12, 2009.

Jan 12, 2009
  1. Grish18
    OP

    Newcomer Grish18 Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Philippines
    Hi,

    As the title suggests I'm getting the System Files are Corrupted error on startup after I hit A on the health warning screen.

    I saw these threads:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=117615
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=127510

    and I think I have the same problem, although I didn't want to hijack the original poster's thread and I think I came about my corruption in another way. I'm hoping someone can help me identify what the problem is because I just started this.

    Here's some of the details

    - System: 3.3u
    - I bought my wii used. And it came with HBC beta8 with some apps like channel remover, gecko region free, snes emulator
    - I have a mod chip installed but I don't know which modchip nor does the original owner know.

    I tried using the error #002 fix for Bleach versus crusade by using Generic Wii Patcher and burning the ISO.
    I also used regionFrii and wii brickblocker on the ISO
    This was the link I was referring to: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123341

    I tried running the disc and I would get this error (can't remember the exact message) - An error occured. Please remove disc and restart.
    I did further reading and I thought the problem would be that i'm using 3.3u and a patched ISO. I should be using 3.2u or use Gecko region free.

    So I tried loading the game using region free in HBC. The game starts in a black screen with some characters that I can't understand. I try pressing some buttons or connecting a nunchuk but still it doesnt work.

    I did further research and learned about Gecko OS so I added that to my apps folder and tried running the disc through that and I got the same error.

    So I looked at the error #002 thread and tried using Gamma002fix_r2 as suggested in the first item. I downloaded the file. Ran the application and I still got the same results - Black screen with a message in characters I don't understand. (similar to when you go to a japanse site and you don't have the font). I turn of the wii and I decide to do further research.

    I find out i'm using an old version of HBC an figured I'd update. So i download the latest on my sd card and some other apps. When I started my wii I got that error [​IMG]
    I wasn't even able to do any changes yet!

    I tried running the maintenance mode but that didn't work.
    In the other thread I noticed farfromsubtle was autobooting discs and was able to run wads, but I tried researching and couldn't figure out how to do it. The second thread had some users request what titles were installed. I would like to provide that information if it would help but can anyone give me instructions on how to go about it?

    Any chance this can be fixed? [​IMG]
    Any help would be appreciated. Thanks!
     
  2. Grish18
    OP

    Newcomer Grish18 Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Philippines
    Okaaaaay

    So I tried starting my wii again this morning when I woke up and it started working and went to the system menu!! [​IMG]

    Although I don't know exactly what happened and I wish I did but I'm thankful it's working again!
    I'll try to do more research there's a lot for me to learn but thanks to those who took the time to read my post
    and I hope those who have a similar problem have theirs sorted out soon!
     
  3. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Well, it's actually one of those VERY RARE HBC bugs.

    Am I right?
     
  4. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    Maintenance Mode is nothing.

    All it really does is disable the Message Board and other things like that.
     

Share This Page