Hacking sysDowngrader N3DS XL problem

Prone13

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 9, 2016
Messages
15
Trophies
0
XP
66
Country
United States
I know Plailect's guide said it may take many tries to get this to work but sysDowngrader does not like to work efficiently with my newly downgraded N3DS XL. Did the hardmod to go from 11.0.0 33U to 10.4.0 (I'm guessing 29E) and successfully downgraded to "10.4". So here is my question. I have no idea which region the 10.4 CIA was from and I think that may be the issue why I can't get past this screen. Is my suspicion baseless? I tried PlaiSysupdater and got the same message. Thoughts?
FullSizeRender.jpg
 

Olmectron

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 31, 2012
Messages
2,657
Trophies
2
Age
31
Location
A game
XP
3,855
Country
Mexico
I know Plailect's guide said it may take many tries to get this to work but sysDowngrader does not like to work efficiently with my newly downgraded N3DS XL. Did the hardmod to go from 11.0.0 33U to 10.4.0 (I'm guessing 29E) and successfully downgraded to "10.4". So here is my question. I have no idea which region the 10.4 CIA was from and I think that may be the issue why I can't get past this screen. Is my suspicion baseless? I tried PlaiSysupdater and got the same message. Thoughts?View attachment 61267
What userland exploit are you using to access?

And don't worry. Had you installed the NFIRM CIA from another region, you would have bricked.
 
Last edited by Olmectron,

Prone13

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 9, 2016
Messages
15
Trophies
0
XP
66
Country
United States
So just keep at it. Got it. Thanks guys. Just frustrated I guess. Much thanks to all the brainiacs that compile all of this stuff and make the scene what it is today.
 

Olmectron

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 31, 2012
Messages
2,657
Trophies
2
Age
31
Location
A game
XP
3,855
Country
Mexico
No... native firm is universal. Just a matter of n3ds or o3ds that matters.
Really? Oh, well. Ayway, it shouldn't be a problem to get the am:u handle if he downgraded the FIRM correctly.

To the OP. Can't think of anything else. You could just keep on trying until it actually succeeds. I've read people trying 30+ times.
 

Prone13

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 9, 2016
Messages
15
Trophies
0
XP
66
Country
United States
Really? Oh, well. Ayway, it shouldn't be a problem to get the am:u handle if he downgraded the FIRM correctly.

To the OP. Can't think of anything else. You could just keep on trying until it actually succeeds. I've read people trying 30+ times.

I've done it about 20 or so. I'll just keep at it. Thanks.
 
  • Like
Reactions: Olmectron

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,144
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,119
Country
Australia
Doesn't 3DSident do that? I just assume it's "FIRM version: 2.51-0" is referring to NATIVE_FIRM if I'm on sysNAND 11.0.0-33 with A9LH right?
Oh, I didn't know! If this is the case, then @Plailect should add this to the guide, so that people can verify their native firm really was downgraded before they do anything that will cause them to lose the game or the save (which means they have to wait seven days to transfer again and also buy the game again). And it would also cut down on the support requests when people can't get 9.2 downgrading to work (we can ask them to verify their native firm is downgraded before proceeding with any other advice).
 
Last edited by Quantumcat,
  • Like
Reactions: Majickhat55

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
36
Location
Asshai
XP
2,961
Country
United States
Oh, I didn't know! If this is the case, then @Plailect should add this to the guide, so that people can verify their native firm really was downgraded before they do anything that will cause them to lose the game or the save (which means they have to wait seven days to transfer again and also buy the game again). And it would also cut down on the support requests when people can't get 9.2 downgrading to work (we can ask them to verify their native firm is downgraded before proceeding with any other advice).
Yeah it's actually a pretty nifty tool for the info, even though I'm probably using an outdated version Lol.
14232512_10207003125018401_3223524305336115960_n.jpg
 

Prone13

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 9, 2016
Messages
15
Trophies
0
XP
66
Country
United States
Yeah it's actually a pretty nifty tool for the info, even though I'm probably using an outdated version Lol.
14232512_10207003125018401_3223524305336115960_n.jpg

But wouldn't that just show me 11.0.0 33U anyway? Being that the hardmod "downgrade" from 11.0.0 to 10.4 is just a partial downgrade. Worth a shot though.
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
36
Location
Asshai
XP
2,961
Country
United States
But wouldn't that just show me 11.0.0 33U anyway? Being that the hardmod "downgrade" from 11.0.0 to 10.4 is just a partial downgrade. Worth a shot though.
No, like @Quantumcat said it will show your NATIVE_FIRM as well as your System Version which is 11.0.0-33. If you successfully downgraded it, it should show "FIRM 10.4-0" and "System Version 11.0.0-33" At least in theory....
 

vb_encryption_vb

That hardmod guy....
Member
Joined
Nov 21, 2015
Messages
1,996
Trophies
2
Age
42
Location
Acworth, GA
XP
1,981
Country
United States
No, like @Quantumcat said it will show your NATIVE_FIRM as well as your System Version which is 11.0.0-33. If you successfully downgraded it, it should show "FIRM 10.4-0" and "System Version 11.0.0-33" At least in theory....
Another method is, use cubic ninja as an entry point. If it launches than the downgrade worked.

Its the entry point ive always used and the ecploit typically launches the first try.
 
  • Like
Reactions: Majickhat55

cravas

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2016
Messages
867
Trophies
0
Location
Oeiras
XP
313
Country
Portugal
Another method is, use cubic ninja as an entry point. If it launches than the downgrade worked.

Its the entry point ive always used and the ecploit typically launches the first try.

Sorry for the hijack...

Which payload do you choose for CN in this situation (v11 with NFirm 10.4)?
Do you choose original payload v11.0.0-33X or 10.4.0-33X?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    K3Nv2 @ K3Nv2: That's silly urewife calls me bigjim +2