SuperCard DS One saves playable on no$GBA/similar emulators?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by tiltyu, Oct 21, 2009.

  1. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I couldn't really find an answer to this. If it's obvious, sorry for asking.

    So, I'm trying to upload HGSS battles from the battle recorder, since my webcam is crap and the quality is bad. How exactly would I go about doing this? I tried placing the save in the battery folder, but the ROM doesn't load.
     
  2. Xoo00o0o0o

    Member Xoo00o0o0o Xoo00o0o0o is in the house

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    796
    Location:
    Dallas, TX
    Country:
    United States
    Try renaming the .sav file to the same name as the rom without the .nds replace it with .sav (pokemon heart gold.nds, pokemon heart gold.sav)
     
  3. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Yep, still didn't work. I renamed both "Heart Gold", and I still get the new game screen.
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    http://www.shunyweb.info/convert.php
    Convert it from "DS Linker" (Supercard One is the same type) to "No$GBA"
     
  5. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Hmm, I got it to the load screen, but when I clicked on continue, it said that the ROM image crashed. o_o;
     
  6. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Wait.. the ROM itself is giving you problems? Then it's a bad ROM.
    The save shouldn't cause your game to crash.
     
  7. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    It's worked completely fine on my actual card, though. I've beaten the game already (including Red), and have been playing since the game was ripped, without any crashes.
     
  8. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Oh... there's a patch for HG/SS on No$GBA.
     
  9. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I've already used the two anti-crashing patches (the Japanese one and Rudolph's), do you mean one of the English patches?
     
  10. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    No... I ws thinking Rudolph's. You're just using one patch, right?
     
  11. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Like I said, I've only patched it with the anti-crashing patches, like it was recommended. I haven't patched it with the English patches because those are incomplete.
     
  12. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I meant did you use only ONE anti-crash patch...
    Using multiple patches that do the same thing isn't a good idea
     
  13. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Well, I used both on the same patch, like it was recommended. >_>

    I've heard of people using both of them at the same time on emulators.
     
  14. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
  15. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Should change the topic title since your problem isn't with the save, but with the ROM itself.
     
  16. tiltyu
    OP

    Newcomer tiltyu Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    So, even though it's worked perfectly fine on the actual card, the ROM's still bad? D:
     
  17. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Dunno...
    But it's either a bad ROM or needs some sort of patch/bypass.
    I had a ROM that would work on No$GBA, but not my flashcard, so I could see it happening both ways.
    Neither of which are related to SuperCard DS One or Saves.
     

Share This Page