Super Smash Bros Brawl

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Skyline969, Dec 2, 2009.

Dec 2, 2009

Super Smash Bros Brawl by Skyline969 at 5:11 AM (1,999 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Ok, as we all know SSBB is a dual-layer game. Customizable USB Loader GX gave me a warning:
    I modded my Wii with xzxero's guide, and haven't made any modifications to it since. I use the default IOS to load all my Wii games (249?), this is no exception.

    What can I do to be able to play this game? After I beat the game with Link and the credits were over, I got an error message, telling me to eject the disc and turn the power off. That's how I know something needs to be done.

    I'm Wiitarded (no clue what I'm doing when it comes to installing IOSes or anything... only WADs, since I installed Virtual Console games), so please use simple terms.

    Thanks in advance.
     
  2. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
  3. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Doesn't xzxero's guide do this already, so all I would just have to do is use IOS 222?
     
  4. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    have you tried burning the game onto a dvd+r and booktype it to dvd-rom? if not why not try it. if you don't want to try this, use 249rev12, i think this has DL support.
     
  5. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    I really don't know how to use 249rev12. Remember, I'm Wiitarded. [​IMG]
    And as for burning, I just torrented it. It runs fine, except for a few parts where it just dies. Besides, my Wii is one of those new really douchebaggish ones that don't play burned DVDs of any kind.
     
  6. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States

    So are you playing from a backup disk or USB?
     
  7. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    USB, of course. Note in my original post I said I'm using Configurable USB Loader.
     
  8. boof222

    Member boof222 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    435
    Location:
    NSW
    Country:
    Australia
    yeh so just use cios 222 it solved the problem for me
     
  9. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    sorry i browsed so quickly. then burning is NOT the issue then. like jazvdb suggested use 222 instead of 249 or install the old 249rev12, as far as i remember. but 249rev12 i think has issues on #001. the easiest way is try to use 222.
     
  10. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Just making sure, gettin confused with the previous comments....


    Anyway yeah, since you followed xzxero's guide, you should have the correct IOSs
    First try playing it via USB loader gx (IOS 222) and if doesnt work try using IOS 223
    BUT if nothin still works, try Configurable USB loader and choose IOS222/223... (
     
  11. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
     
  12. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    ive never had to use Block IOS reload

    just change the settings to use IOS222 or 223

    they should both work
     
  13. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Yup, chose IOS 222-(something was here... don't remember what) and it worked like a charm.

    Thanks for the help, everyone!
     
  14. crwys

    Member crwys GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,146
    Country:
    United States
    Since there is already a thread on this... Does anyone know where a guide can be found to stretch the pieces in the stage editor using the usb gecko?
     

Share This Page