Hacking Sonic Colors has no color

Serpent01

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 11, 2007
Messages
91
Trophies
0
XP
78
Country
United States
How come when i load Sonic Colors it comes out in black and white? is there some sort of patch i need to download or something?
 

Hozu

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 25, 2010
Messages
322
Trophies
0
XP
667
Country
Canada
Maybe you have it displaying in PAL on an NTSC TV? I think that makes it black and white... Check to make sure that it's displaying in NTSC (try Force NTSC).
 

Spenstar

"Leave it to me"
Member
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,060
Trophies
1
XP
742
Country
United States
Just like what Hozu was saying, if you are using a PAL version of a game on an NTSC TV you will experience you screen either being black and white or doing other random stuff. Just make sure you switch on "Force NTSC" on your USB/Loader settings and you should be good to go.

If you have an NTSC TV I would recommend always trying to get the NTSC and not the PAL version of the game if you can help it
smile.gif
 

youngrex

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
99
Trophies
0
XP
133
Country
United States
force which ever version you are not using like im usa so if its pal i gotta force it to ntsc and you do that by selecting options b4 you try to play the game
 

DespizingU

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 17, 2007
Messages
705
Trophies
0
XP
140
Country
United States
I have a question. I have a NTSC TV, and I grabbed the PAL version of Colors. It was out before the NTSC version and I just never want back to grab it.

Anyways, the PAL version worked perfectly on mine without having to mess with any settings. Why do some have to mess with settings why others don't?
 

Porobu

Gbatemps Shiny Latias
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
1,042
Trophies
0
Age
27
XP
422
Country
DespizingU said:
I have a question. I have a NTSC TV, and I grabbed the PAL version of Colors. It was out before the NTSC version and I just never want back to grab it.

Anyways, the PAL version worked perfectly on mine without having to mess with any settings. Why do some have to mess with settings why others don't?
most new TV can display PAL and NTSC signals
 

FireGrey

Undercover Admin
Member
Joined
Apr 13, 2010
Messages
3,921
Trophies
1
Website
www.youtube.com
XP
1,262
Country
xP this has to be a joke
Anyway when i have black and white problems i mess around with the TV display stuff.
If the Wii Menu is in colour you have to mess around with the wii settings.
 
S

spectral

Guest
DespizingU said:
I have a question. I have a NTSC TV, and I grabbed the PAL version of Colors. It was out before the NTSC version and I just never want back to grab it.

Anyways, the PAL version worked perfectly on mine without having to mess with any settings. Why do some have to mess with settings why others don't?

Some TV's can handle the PAL signal, others can't. Also I think it's only an issue if you dont use component cables, but not 100% sure on that.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ: All veggies splatter