Sonic Classic Collection and Action Replay codes

Discussion in 'M3 Adapter' started by KazoWAR, Mar 8, 2010.

Mar 8, 2010
  1. KazoWAR
    OP

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,749
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    I am running 1.46 Sakura and 4.7h Touchpod and the game will not boot if you try to use codes. =/
     
  2. Nimbus

    Member Nimbus sudo /usr/bin make-me-a-coffee --nosugar --cream=1

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    913
    Location:
    Probably being lazy.
    Country:
    United Kingdom
    You're not alone Kazo, I'm having the same issue.

    I sent you a PM on the cheats.gbatemp.net forum. The codes also do not work on AK2's but the game at least boots using AKAIO 1.5.
     
  3. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    I think it's the game loader and not the codes themselves. The game itself might work without any sort of update but usually flashcarts need an update to get SR/RTS/Cheats working.
     
  4. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Acekard doesn't. Well it does sometimes but VERY rarely.
     
  5. Nimbus

    Member Nimbus sudo /usr/bin make-me-a-coffee --nosugar --cream=1

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    913
    Location:
    Probably being lazy.
    Country:
    United Kingdom

    WHAT!? Really, tell me when and where you had luck with the cheats working.

    Hmm, I wonder if cheats work with the Supercard. Guess I'll find out in a few days when my Supercard DSOnei comes.
     
  6. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i yet to try kazo's code
    but
    my code works damn well on ak2i + akaio !

    i will do a quick test on kazo's code ...
    come back to you guys later [​IMG]
     
  7. Nimbus

    Member Nimbus sudo /usr/bin make-me-a-coffee --nosugar --cream=1

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    913
    Location:
    Probably being lazy.
    Country:
    United Kingdom

    Thats good elixer! Now we just need to see if we can get the rest working.

    By the way, great job on the swiftness of actually making codes for this game!
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    even i had some identical codes as what KazoWAR had posted
    but helder and KazoWAR are the main guys that posting something different from what i have
    so you should thank them [​IMG]

    especially KazoWAR, staying up till late just to get something cool done

    EDIT:
    KazoWAR's reset to title code WORKS!!!! marvelous!!

    Stage Selection Code Works too!!!!

    tested on sonic1

    my setup ak2i + AKAIO [​IMG]

    what i didn't test is emerald codes (lunch time)
    once again.. .KazoWAR great job!
     
  9. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    He's just trying to make the acekard look better by fabricating the truth.
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i think m3 team is doing a good job on updating their firmware

    the only thing that i don't like from them is, sometimes cheats for some game won't work after a new firmware release..

    if only they could do something about it then m3 can be a very good cart [​IMG]

    this is my puny opinion so don't flame me for it [​IMG]
     
  11. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,288
    Country:
    they didn't get a chance to fix the Cheat problem when the game was released after Sakura 1.46 was released, it should be fix in the next firmware
    and you should be glad that the game runs on M3Real with cheats off with no lag on sonic 3, while some other flashcarts can't even play the game
     

Share This Page