1. PBallWiz

    OP PBallWiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    I just sold my O3DS with A9LH because it wasn't getting any love since I mostly play my N3DS.
    Before I sold it I did a system format. I set up time, date,etc. upon restart and installed Freeshop so the new owner could easily check out some new titles. I even installed a couple titles to make sure all was good.
    I get a text about an hour after he picked it up. Says he can't set up network settings because none of the menu buttons in System Settings function. The only thing he can click on in System Settings is the "X Close" button at the bottom.
    My first thought was to run the Luma updater and try a different version but then I realized he can't since he is unable to setup WiFi.
    Running Luma on Ver. 11.0.0-33E ( This is a European Console).

    I am totally stumped here. I've installed A9LH on about 10 different consoles and have never ran into this before.
    Any help would be greatly appreciated!
     
  2. Posghetti

    Posghetti Un-official ReVeluv Leader
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    1,121
    Country:
    United States
    Sounds like a broken bottom screen to me, not a A9LH/Luma issue. (For future references, you can always update Luma manually via PC)
     
  3. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    18,821
    Country:
    Norway
    It sounds like something is messed up in NAND (missing system tickets, corrupted mset, something like that), though I have no idea how that could have happened.
    Maybe setting up wifi in recovery mode would work?
    I think it would be pretty obvious if it was just a broken touchscreen, cause it wouldn't work on the home menu or in games either.
     
    Last edited: Aug 29, 2016
  4. PBallWiz

    OP PBallWiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    Not a hardware issue.
    I should have mentioned that touch screen works for every other application. He could launch different games, change themes, etc.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I thought the same thing. I thought he might have gone into FBI and deleted some system files. I questioned him and he said he did nothing in FBI.
     
  5. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Moderator

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,115
    Country:
    Australia
    Can you get him to do a system update by recovery mode?
     
  6. justln

    justln GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    715
    Country:
    I think you should get back your 3ds from him and reflash your NAND backup, the settings probably got corrupted.
     
  7. DavidRO99

    DavidRO99 Average Ryzen user.
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    1,015
    Country:
    Korea, North
    Make him remove System Settings and after that update from Recovery
     
  8. PBallWiz

    OP PBallWiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    81
    Country:
    United States
    Ok guys. I must apologize for wasting everyone's time.
    The guy texts me this morning and tells me he's figured it out. Evidently he wasn't actually using the touch screen. He was trying to navigate the menu with the control pad and buttons and never thought about actually touching the lower screen. I just shook my head in disbelief. Wow.
    Well I guess we were all noobs at one time or another.
    Thanks again to all that chimed in here.


    Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
     
    ADS3500, ossay78, XRaTiX and 3 others like this.
  9. qq12345

    qq12345 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 18, 2016
    Messages:
    63
    Country:
    Senegal
    This literally made my day hahahaha! XD thanks for sharing lol.
     
    XRaTiX likes this.
  10. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive
    Moderator

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    15,115
    Country:
    Australia
    I always thought it was a stupid idea of Nintendo's to not allow you to use the D-pad or circle pad plus A to navigate Settings. What if your touch screen is broken? There's plenty of games that don't require the touch screen so it wouldn't be an immediate death sentence for a 3DS.
     
    astronautlevel likes this.
  11. ossay78

    ossay78 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    56
    Country:
    Indonesia
    it wasn't even a trouble. lol
     
  12. astronautlevel

    astronautlevel GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    4,123
    Country:
    United States
    I've thought about this too, but so much of the design of the 3ds firmware is unintuitive I'm not even surprised
     
    MarkDarkness and Quantumcat like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Something, strange, working