SOMEONE HELP ME

Discussion in 'R4 DS' started by Ewik, Aug 19, 2012.

Aug 19, 2012

SOMEONE HELP ME by Ewik at 10:07 PM (399 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Ewik
    OP

    Newcomer Ewik Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    ok, heres my situation. I found an r4 for ds lite sooooo i didnt have the package or anything except the game and a micro sd card. Itried doing stuff to the micro sd, and it got all screwed up, so i went out and bought a sdhc card and ive tried forever and ever to get it working. I saw that you needed to have the newest firmware. So i tried like 50 different downloads and none of them worked :( ,and ikept getting stuck on the forever loading screen and still tried i tried a whole bunch of threads on this site, and none of them worked.

    SOME ONE PLEASE HELP ME

    ~Ewik
     
  2. ichidansan

    Member ichidansan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    215
    Country:
    United States
    first off, web address on the sticker of the R4? if so, that will be your go-to place for the firmware that the card needs. If there isn't, then I suggest looking online for a r4 card that looks like the one you have. a pic would be really helpful if you don't know the exact version of the r4 card you have.
     
  3. Ewik
    OP

    Newcomer Ewik Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    it looks like the original, i think, it looks like this

    [​IMG]
     
  4. ichidansan

    Member ichidansan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    215
    Country:
    United States
    sorry but that picture isn't able to be viewed.
    does/is the cart's sticker silver/ say R4 Revolution for DS (NDSL/NDS)?
     
  5. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    If you are correct with the R4 being an original then your problem is the sdhc microSD you are using, as your R4 will only operate on a microSD no larger than 2GB.
     
  6. Wizerzak

    Member Wizerzak Because I'm a potato!

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    2,784
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    As ichidansan said, look at the website printed on the sticker.

    If it is indeed an original R4 then an SDHC (4GB+) card will not work, you will need something 2GB max. After you have a suitable card ready: format it, drag and drop Wood R4 1.2.5 onto it and enjoy!

    Edit: Damn. ninja'd by eyes, well it least it came out with fancy links as I was hoping it would.
     
    1 person likes this.
  7. Ewik
    OP

    Newcomer Ewik Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    i bought the sdhc card because i have tried wood r4 and a ton of other stuff and every time i booted it up it said sd/tf error. Thats why i bought a new sdhc card. But i will still try.
     
  8. Wizerzak

    Member Wizerzak Because I'm a potato!

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    2,784
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    Would you mind taking a picture or finding an EXACT identical picture google please? Depending on the card you have it will make a big difference in the following steps.

    Thanks.
     

Share This Page