Gaming Skylanders without any Skylanders?

Maximilious

Whistles a familiar tune
OP
Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
2,571
Trophies
1
XP
1,855
Country
United States
I downloaded a Skylanders CIA last night and thought "Hmm, how does this work without any skylanders?"

I did a quick search and found you can import your own skylanders into the game like with other consoles which is neat, except for the fact that I don't own any (or have kids that would be infatuated with them either).

Does the stock game come with any characters to play through with (in the software itself - I know the physical game comes with a character or two), or do you need to provide your own to even start playing?
 

Nathan Drake

Obligations fulfilled, now I depart.
Member
Joined
Jan 2, 2011
Messages
6,192
Trophies
0
XP
2,707
Country
Now, I may be wrong on this, but I'm fairly certain that you absolutely need the figures in order to play the game. It's a fairly effective DRM, really. As well, you need at least two figures to play the 3DS version of the game. It's an effective and kind of expensive DRM, and iirc, someone tried to reverse engineer the NFC stuff from the figures so that maybe it could be emulated via a phone, but I believe they got threatened with fairly substantial legal action.
 

Maximilious

Whistles a familiar tune
OP
Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
2,571
Trophies
1
XP
1,855
Country
United States
Now, I may be wrong on this, but I'm fairly certain that you absolutely need the figures in order to play the game. It's a fairly effective DRM, really. As well, you need at least two figures to play the 3DS version of the game. It's an effective and kind of expensive DRM, and iirc, someone tried to reverse engineer the NFC stuff from the figures so that maybe it could be emulated via a phone, but I believe they got threatened with fairly substantial legal action.


Oh I'm sure, and it is a very clever DRM, especially Disney Infinity. Amiibo as well. I'm finding myself getting all of these Amiibo just to see them sit on a shelf. I'd be all over this though if I were still a kid. I can imagine playing with all my GI Joe or TMNT figures in my video games. So clever.
 

[^Blark^]

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 19, 2012
Messages
503
Trophies
1
Age
33
XP
666
Country
United States
I guess from what I've read you need to have 2 characters transfered to the game with the USB portal from there on those will stay with you and you won't need any other characters to beat the game however I did read you won't be able to achieve 100% completion due to some areas needing certain characters to beat it or whatever. I just read this on gamefaqs.

Also means of modding the toys has been done by a programmer with a Texas instrument calculator just look up "Gill Grunt Toy Dump" its a hex file dump.
he managed to change one toy into whatever he wanted and change the stats. But Activision hit him with a C&D (Cease and decist) and he removed it but I read ththat the gill grunt data can still be found in Google cache.

Idk if any of this helped you. But I also looked into this game and gave up in the past because I couldn't find a work around and wasn't about to spend 300+ on toys
I had it for my softmodded wii...
 
  • Like
Reactions: Maximilious

[^Blark^]

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 19, 2012
Messages
503
Trophies
1
Age
33
XP
666
Country
United States
  • Like
Reactions: Maximilious

chartube12

Captain Chaz 86
Member
Joined
Mar 3, 2010
Messages
3,921
Trophies
1
XP
2,280
Country
United States
If your phone supports NFC there is an app for the first 3 titles in the wild. Trap Force (the worst title imo of the series) hasn't been added to it yet. Google's your best friend here.
 

DarkCrudus

The Ghost
Member
Joined
Apr 15, 2007
Messages
1,138
Trophies
1
Age
33
Location
Minnesota
Website
Visit site
XP
2,843
Country
United States
Not a problem. I almost have the rest of trap team, I'll update the save in the next few weeks or so, so if ya wanna hold out on playing that one for a bit.

I have super chargers preordered and will be doing that game as well
 
  • Like
Reactions: nolife1123

nolife1123

Active Member
Newcomer
Joined
May 10, 2015
Messages
32
Trophies
0
Age
27
XP
67
Country
Croatia
Not a problem. I almost have the rest of trap team, I'll update the save in the next few weeks or so, so if ya wanna hold out on playing that one for a bit.

I have super chargers preordered and will be doing that game as well
You're doing god's work sir!
I was bummed over it for a few weeks, still didnt delete them from my SD, and then i stumbled upon this thread, may as well use regionfour and grab a US Skylanders game to go with that save :). Too bad that there's no european version of them :( would save quite a bit of the already cramped SDcard space.
 
  • Like
Reactions: DarkCrudus

Maximilious

Whistles a familiar tune
OP
Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
2,571
Trophies
1
XP
1,855
Country
United States
Not a problem. I almost have the rest of trap team, I'll update the save in the next few weeks or so, so if ya wanna hold out on playing that one for a bit.

I have super chargers preordered and will be doing that game as well

Are all of your other save files in the ISO site post USA no header as well? Just wondering before I go about getting the EUR roms on accident. Thank you very much for all of your work!
 

DarkCrudus

The Ghost
Member
Joined
Apr 15, 2007
Messages
1,138
Trophies
1
Age
33
Location
Minnesota
Website
Visit site
XP
2,843
Country
United States
Are all of your other save files in the ISO site post USA no header as well? Just wondering before I go about getting the EUR roms on accident. Thank you very much for all of your work!

everything is US no header


also heads up everyone here, I've updated my Trap Team save to include every skylander
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Leave
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I'm fortunate to have had some managers over the years who I've straight up told to go fuck themselves, and not get in trouble for it. Help that I've been on the receiving end of that as well lmao
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Agreed, you can tell him you quit when you see him in court, (For defecation on property, charges)
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    There's a difference in a abusive management rather than one drilling into you for messing up
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Told my last boss that I was resigning and he was confused and asked if I was serious 😭🤣
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    My last boss got investigated for racial slurs and guess what happened to him
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I luckily haven't had a boss in over 20 years, (independent contractor) but the people I do work for, it's pretty much like they my bosses, and yea some can be assholes. But there has been many jobs I've walked off and mailed they're checks back to them.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Bosses should yell at workers for mess ups they just need to know the difference in abuse and punishment
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I don't abuse or curse at my employess, I feel like waving the gun around gets the point across just fine.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    A boss is basically a glorified baby sitter
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I respect one's that tells someone what to do clearly, warn them when they mess up and actually put work in with a crew
    +1
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    That's how all of my last managers have been in this job and my last one. Last time I had a manager where I was being micromanaged to hell and back was over a decade ago when I worked retail
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    My managers nowadays are perfectly fine assigning me a project and just checking in once every week or two
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I had to micromanage the managers
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    At my last job I (as an individual contributor, not a manager or supervisor or anything) used to be the one to tell my manager when I was traveling for work "hey I'm gonna be out of office between x and y dates, I got something on the other side of the country I'm gonna go work on"
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Which was not the normal dynamic for that role lmao
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Don't get to travel for my current job :(
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Had me started working 10 days in a row with different days off after that I was like no
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    On the bright side, I also don't even have to leave my house for my current job, so... could be worse
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Some of the shift workers were so bad it held us up from 10pm to 10am
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    coming to the painful realization backing up my ps2's hdd to swap in a sata ssd, i need a faster more modern way to interface with old ide hard drives than using hdlgmanclient or ftp over network.
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    NIC is only 10/100 right?
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    that was fast in they year 2000
    +1
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    i have three network adapters 2 standard us ones with the ethernet and phone jack and one slimmer Japanese one with just a ethernet port. not sure if one would be faster than the other. i installed a sata adapter thing i got off temu for 3 dollars in the Japanese one thought, was surprised it actually works. but considering i got 18 games to go, gonna be a two day endeavor at this point.
    wolffangalchemist @ wolffangalchemist: i have three network adapters 2 standard us ones with the ethernet and phone jack and one...