*sigh* just recived my M3i today, won't work.

Discussion in 'M3 Adapter' started by FoxboyJT, Aug 5, 2009.

Aug 5, 2009
  1. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    Just got the M3i, all happy and stuff, and immediately flashed it with the already prepared 1 GB Micro-SD card I had, waiting a full minute after the flashing stopped, and popped it into my DSi, and click the icon as it appeared. Then it hit's me. "An error has occurred. Press and hold the Power Button to turn the system off. Please see the Nintendo DSi Operations Manual for help troubleshooting." Now, I thought maybe I flashed it wrong, so I tried several more times, before just giving up and putting it in the DS Lite, works great. So, is there possibly some reason why it just won't work with the DSi? My DSi is apparently version 1.3U.
     


  2. Briankealing

    Member Briankealing GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    You sure it's 1.3U? That's the exact same message you get when you're at 1.4.
     
  3. rooker

    Newcomer rooker Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Either its not an M3i Zero or you are running 1.4U. Because if its working in the DS Lite there isn't an issue with the way you "flashed" it.
     
  4. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    yea it should work with your dsi, you need to double check to see if its a 1.4U or w/e version
     
  5. ninchya

    Member ninchya GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    172
    Location:
    ASIA!!!!!
    Country:
    United States
  6. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Apologies for the huge images, my camera does 10 MP.
     
  7. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    i doubt u didnt do this but did u out the system folder in the m3 and make sure u delete f_core.dat after u have flashed ur card
     
  8. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    I honestly didn't know you had to delet ethe f_core.dat, but I have the default firmware on there as well, for after it loads, but even if, it should be showing a SYSTEM file not found error, not a DSi error.
     
  9. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    im guessing your m3i zero is defected. Theres been a bad batch around the market.
     
  10. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    tthats true

    try m3 sakura firmware
    i know its a dsi error but its worth a try
     
  11. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    Dreadful, because I had the bad sense to order it from Digimartz, and I doubt they will do the decent thing nad help me out with this.

    And to ensure i don't double-post. ->

    [​IMG]
     
  12. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Never ever buy from digimartz.com, pretty much alot of the packages they ship get all ruined due to their bad handling with the packages. I ordered a r4 from em awhile back and the box was all beaten up,dented and stuff. Also my friend Hyun he bought a m3i zero there as well and it started falling apart and it pretty much didnt work and broke down.
     
  13. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    I honestly didn't want too, but I was in a rush, and it was the only place I could order it for under $30, I don't believe $60 is reasonable in any way, shape, or form. Perhaps I'll get another one from Deal Extreme or something, never had a problem with them. *sigh* Seriously though, what a kick to the balls, it works just fine on the DS Lite, and not on the DSi.
     
  14. Shin_Akuma

    Newcomer Shin_Akuma Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    United Kingdom
    Has anyone ordered or recieved their M3i Zero from RHS yet? coz i'm thinking of getting it from there. I don't wanna recieve any bad batch ones though.
     
  15. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    If your going to post a question, make a new topic, don't post in a unrelated place.
     
  16. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    I wrote a basic guide in my Signature in my review of the M3i Zero card maby take a look and see if you followed all the steps [​IMG]

    You do know once you have installed the core dat to delete it and then install the SYSTEM/Loader files don't you [​IMG]
     
  17. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    if you look at the pictures I posted, you would see that it is not a problem with the system files, the DSi is rejecting the cart completely, with a DSi error, M3 firmware never even get's a chance to load. (And yes, I followed all steps.)

    And it works just fine on my DS lite, so I'm really confused. Not sure if it's a problem with hte cart, or if my DSi has a problem, I might drop by gamestop today to get my friend there to let me try a game on it.
     
  18. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Have you ever even tried playing a game on your dsi? xD see if its the problem with the dsi, hopefully it is.
     
  19. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    You know, I was thikning about it, and I haven't. >.>;; Sure hope this DSi isn't defective, I've grown to like it, and I spent a lot of money on it. [​IMG]
     
  20. FoxboyJT
    OP

    Newcomer FoxboyJT Member

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    11
    Location:
    Rome, NY, USA
    Country:
    United States
    Apologies for the doublepost, was required to bump topic.'

    The issue seems to have fixed itself, I brought my DSi and DS with me, and was playing Shin Megami Tenshei Devil Survivor, the DS Lite died, so I put hte M3 in the DSi with little hope, and it booted. NO reason why, just worked. =\
     

Share This Page