Should my retail copy of SuperSmashBrosBrawl work?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ConJ, Dec 30, 2009.

Dec 30, 2009
  1. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Alright guys, does anybody know the answer to this?

    When I first got SSBB, I had to send it to Nintendo (before I modded) because my Wii wouldnt read the disc.

    Now, I hadnt played it for a long time and today tried to play it, but the Wii cannot read the disc.

    Is it because of the cIOS im using, or do I need to clean the laser lens?
     
  2. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    it is possibly both. try the new cIOS38 rev16 and try clean the lens.
     
  3. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,941
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    retail copies normally don't even touch a cIOS (unless you patched the IOS brawl needs)
    so its probably the second

    and Hatsu: cIOSrev16 has the dual layer bug too [​IMG]
     
  4. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the reply. Ill try both. Im on rev14 at the moment, but I dont have a lens cleaner at the moment though.

    Thanks, to both of you. Looks like I need to get a lens cleaner.
     
  5. Jaz808

    Member Jaz808 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    337
    Location:
    Melb Aus
    Country:
    Australia
    I thought SSBB contained an update to help read DL disc's
     
  6. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Not that I know of.
     
  7. Jampashley1996

    Newcomer Jampashley1996 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    17
    Location:
    West Yorkshire
    Country:
    United Kingdom
    cant u copy the game and play it from USB launcher or Neogamma?
     
  8. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    My Wii wont read the disc.

    Dont I need a certain drive to dump games on the PC?
     
  9. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    dump it from the wii to sd or usb with wii game dumper
     
  10. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    I will look into that. Will it be able to dump my game, even though the Wii doesnt read the disc?
     
  11. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    in that case download a dvd9 copy of the net and add to the drive
     
  12. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    I might just have to do that if cleaning the lens doesnt work.
     
  13. Painguy

    Member Painguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    288
    Location:
    California
    Country:
    United States
    i believe certain CIOS revisions have issues with dual layered discs. just update your hacks, and you should be good to go.
     
  14. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    I thought that was the case.

    Whats the best rev to use with SSBB.

    Does cIOS222 work? Or do I need to use one of Wanin's?
     
  15. Arek1985

    Newcomer Arek1985 Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    Cios 222 works perfectly with Brawl. Wanin's cio's sometimes crash on the videos. But with Hermes Cios it works fine.
     
  16. ConJ
    OP

    Member ConJ The Toker

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    918
    Location:
    Glastonbury
    Country:
    United Kingdom
    Cool, thanks for the help guys.
     

Share This Page