Screenshots of your microSD card directory please?

Discussion in 'R4 DS' started by manomanx2, Jan 7, 2007.

  1. manomanx2
    OP

    Newcomer manomanx2 Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    I ordered an R4 and am setting up a folder with all my shit for when it comes. I'm kinda confused on what it should look like though, can you guys post screenshots/guides of your microSD directory for your R4? Hopefully this can help me and a bunch of other people figure out how to keep their R4 neat (I'm a neat freak).
     


  2. Verocity

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Make a folder with your Moonshell then inside that have folders called Pictures, Music and Videos.

    Then just store your games in the root, and specific platform games in other folders like "NES". Mines very clean and looks gooood.
     
  3. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    This is mine, Im not sure if it works but. Do i put the .DPG movie files inside my "shell" folder, where i make a folder in there called "Movies" Or can i just leave them in the MicroSD root?
    CLICKY
     
  4. phoood

    Member phoood taking it to a whole new level.

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    1,001
    Location:
    Jewgoslavia
    Country:
    United States
    Ohh shit!

    2240x1024.

    Change the title, looks like it means you want a picture of a microSD card it self, and not the directory.
     
  5. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    Eh, if i reduce the picture size, it makes all the filenames/folders blurry >.
     
  6. manomanx2
    OP

    Newcomer manomanx2 Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Err, how do I go about editing the title? I can't find any button for it.

    edit: oh wait now that I'm signed in... =)
    edit again: seems that the topic can't be changed
     
  7. manomanx2
    OP

    Newcomer manomanx2 Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    69
    Country:
    United States
  8. Mystic-Homer

    Member Mystic-Homer GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    148
    Country:
    Canada
    ...

    Why not link to the images, instead of posting it in within the thread and stretching it out, lol

    Also helps those with dial-up (not I, but others)...

    I dunno, just a thought.
     
  9. Densen

    Newcomer Densen Member

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    46
    Country:
    Australia
    Just a tip, if you hold alt when pressing print screen, it will only capture the current window, so if you do that while you have your microSD window active, it will only copy that window and not the entire screen. [​IMG]
     
  10. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    Sweet thanks for that tip, Now it wont display both of the monitors lol [​IMG]
     
  11. manomanx2
    OP

    Newcomer manomanx2 Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Soooo, is mine okay?
     
  12. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    hmm, on the R4DS site and a tutorial i read it said you had to have your DS roms in the Root folder. It might work

    EDIT:: Your's will work, I just read that you can have all your DS roms in a folder.
     
  13. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    How mine is currently setup, works perfect:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. eyemessiah

    Newcomer eyemessiah Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    United States

    Haruhi for ever!

    Can you actually read the subs on the DS screen though? (I have been wondering about this. Do they come out smaller than say, the text in FFIII?)


    woo Haruhi!
     
  15. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    from the preview i got on DPG converter, I could read the subs. =)
     
  16. slowness

    Newcomer slowness Member

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    i'm not sure if you already got your question answered but yea you can make a folder for everything and just leave it at the root of the SDcard thats what i do at least.

    and on the dpg files i don't like laggy videos so i always convert them to 24fps which plays smoothly like it should but the problem is the quality drops alot and subs are really illegible O_O maybe its just my eyes [​IMG]
     
  17. eyemessiah

    Newcomer eyemessiah Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    I suppose I should just give it a try myself!
     
  18. sarcoptic

    Newcomer sarcoptic Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Quick question I have as I am still waiting for my R4 to show up as well. I have a 1GB card, how full can I fill this? Are NDS games like GBA games where they will end up like 4 times the actual size of the cart (thinking F2A when I had that) or can I actually fill the 1 gig card with NDS games and max it out?
     
  19. slowness

    Newcomer slowness Member

    Joined:
    Oct 6, 2003
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    don't max it out as you need room for save files. and im not sure i dont think their alot bigger cause i use a 1GB microsd and i fit like 17games untrimed. theyre all around 40MB files i think?
     
  20. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    How do they end up getting 4x the size on the card? [​IMG]
    You're probably confusing Mbit with MByte as some people likes to do.

    256Mbit = 32MByte
    512Mbit = 64MByte
    1024Mbit = 128MByte

    and so on.
    a 1GB card would be ~8192Mbit = 1024MByte

    So lets say a game is 512Mbit big, in realsize when using a program like 'Explorer' to drag them over. You will normally get the sizes in MB. Meaning that the game which is 512Mbit big is 64MByte big etc.
     

Share This Page