Save files disappeared.

Discussion in 'Acekard' started by Manic, Jun 21, 2011.

Jun 21, 2011

Save files disappeared. by Manic at 1:04 PM (573 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Manic
    OP

    Newcomer Manic Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I recently got an Acekard 2i, and installed AKAIO and the software update on it. I played games that I had installed onto the SD card, and they all ran fine. But, when I turned off the DS and checked back on my save, for example, Ghost Trick, the save was gone. When checking in the SD, the .sav is clearly there. I tried renaming the rom file and the .sav extension to .SAV to no avail. I am currently using it on a DSi with its system firmware at 1.4.2U. Anyone know what may be going on or what has to be done?
     
  2. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Are you sure you didn't accidentally change the settings to use .nds.sav?
     
  3. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    What version of AKAIO are you using? Why are you changing the game file to .SAV?
     
  4. Manic
    OP

    Newcomer Manic Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    The settings are pretty much at default. I checked and it's set to read .sav files only. I tried renaming the save file to .SAV to see if it would read it then, but it didn't work. The version of AKAIO I am using is 1.8.7
     
  5. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Try testing the save on an emulator then, e.g. DeSmuME. Load the ROM, then go to File -> Import Backup Memory, and select the save to load it onto desmume. Then see if you are able to load the saved progress.
     
  6. HammerGuy

    Newcomer HammerGuy Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    18
    Country:
    Portugal
    I think I know what the problem is. Try this:

    1. In AKAIO, press the START button. A menu should pop up.

    2. Choose "System Options".

    3. In "Set file list type" change from "NDS" to "NDS + SAV".

    Check if the save is there.
     

Share This Page