Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sk8mystery23

    sk8mystery23 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    Does anyone know if cheats work with this patch? Or if cheats even exist?
     
  2. Nerioe

    Nerioe Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Why use cheats when you can pokesav your way to victory?

    Edit: I guess thats technically considered cheating... if you get caught.
     
  3. sk8mystery23

    sk8mystery23 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    Hmmmm, I may have to learn more about this "Pokesav".... Thanks!
     
  4. mattbraum

    mattbraum Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    Which ROM are you guys using the ARM7.bin from?

    Thanx

    EDIT:
    I got it already, I'm using the Pokémon Platinum ARM7.bin

    Problem was I wasn't being able to unpack the Pokemon Platinum with the DSBuff, so couldn't extract the ARM7 from it...

    But using the ARM7_FIX it worked perfectly...

    Thanks anyways!
     
  5. Mechachu

    Mechachu Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    And now all of a sudden it randomly works... :wtf:
     
  6. Hydrus

    Hydrus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Working 100% so far!

    Using R4DS v1.18

    No ysmenu or anything, just the simple old R4DS.


    THANK YOU SO MUCH!
     
  7. Weredawg

    Weredawg Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Hey guys, I PMed OP about this a few days ago but didn't see any update.

    Using M3DS Real with latest firmware and Sakura (4.8x and 1.47 respectively). I have all 16 badges, and beat everything including Red. No freezes after hours of gameplay. Oh, and it works fine with cheats enabled too >_>
     
  8. eyesofvenus

    eyesofvenus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    R4Ultra does work as does R4i(both clones from r4ultra.com)

    You need to be running latest kernel(1.55 although it will still say 1.54 on the screen), ive been playing for 21 hours now and no freezes/black screens

    Here's link to latest kernel 1.55(the link on main site in broken): http://www.r4ds-ds.com/Kernel/d/en_1.55.rar
     
  9. Stevetry

    OP Stevetry Most perverted person in GBATEMP
    Banned

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,294
    Country:
    Yes yes yes

    but also depends sometime in the card
     
  10. CakesOfRawr

    CakesOfRawr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    It's not working on my no$gba. The rom crashes after a set of events. Used the code as listed in the first post and patched it and everything.
     
  11. miniskulljob

    miniskulljob Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    How did you do it? I have a G6DS Real that shares the same firmware (4.8x) and I can't find a way to save my progress, I keep getting the blue error screen saying something about the backup memory...

    Any help would be appreciated.
     
  12. mattbraum

    mattbraum Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    You have to change the ARM7.bin.
    Download the ARM7_FIX here on gbatemp...
    You will have 2 folders when you extract it, one called "donor" and one called "patient".
    Put a Pokemon Platinum ROM on donor and your HeartGold/SoulSilver ROM on patient...
    Then run the "fix" and wait, there will be a new ROM called fixed.nds on the ARM7_FIX folder, rename it the same name of your .SAV file (but with .nds and no .sav) and there you go!

    Did I help?
     
  13. Stefan330

    Stefan330 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    but Rupolhs AP patch makes change in the arm7.bin
     
  14. mattbraum

    mattbraum Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    Are you sure? I was having the same problem of data erasing due to corruption from time to time, so I changed the ARM7.bin using ARM7_FIX and it worked. With the Pokemon Platinum ROM... No more problems with saved data.

    I use the N5 card... Just to let you guys know, may be a problem with N5 compatibility, not really sure...
     
  15. miniskulljob

    miniskulljob Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Yes! Thank you very much! Hope this helps everyone else having the same problem as I had =)
     
  16. Stefan330

    Stefan330 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Yes the AP patch makes changes but i think it was not AP changes also the arm7 fix could working

    Can somewhere give me a link to the Arm7_fix?
     
  17. miniskulljob

    miniskulljob Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Here http://filetrip.net/f913-ARM7-Fix-1-0.html =)
     
  18. mattbraum

    mattbraum Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    I am not sure that the patcher changes the ARM7.bin
    But I think there's a lot of people having this problem before using ARM7_FIX, so, if Rudolph's patcher was to fix it, I don't think we would have this data corruption...
     
  19. Stefan330

    Stefan330 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Can you upload the Arm7_fix on hotfile because filetrip don´t work for me
     
  20. yusuo

    yusuo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Messages:
    3,324
    Country:
    United States
    tried this on my friends r4 and all i get is white screens is this normal, its a genuine r4 with ysmenu. any ideas?
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Universal, Rudolphs, Childs

Thread Status:
Not open for further replies.