1. ChiefReginod

    ChiefReginod GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    Try running this from the command prompt ( just replace x with the SD card drive letter):
    chkdsk x: /f

    You should definitely also check your SD card with h2testw.
     
    Whodat2345 likes this.
  2. Mansize

    Mansize GBATemp Hardware
    Member

    Joined:
    May 18, 2017
    Messages:
    207
    Country:
    Netherlands
    Did that before I started, found nothing special - this is a brand new high end card I unpacked just for this purpose. I have many though, so just to avoid the risk of the card being faulty, I'm throwing it away.

    Nothing what I wasn't expecting on a check;

    The type of the file system is FAT32.
    [...]
    Windows is verifying files and folders...
    Unrecoverable error in folder \retroarch.
     
  3. willianholtz

    willianholtz Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 5, 2020
    Messages:
    31
    Country:
    Brazil
    wii u retroarch build by crazy mac :P:P:P
     
  4. Mansize

    Mansize GBATemp Hardware
    Member

    Joined:
    May 18, 2017
    Messages:
    207
    Country:
    Netherlands
    No, I wouldn't touch THAT.

    Just discovered that mGBA has Super Game Boy output support for some GB games... that is just lovely!
     
  5. mpg408

    mpg408 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 1, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So, just tried to install retroarch following OP, but it just shows the retroarch logo then a black screen with music playing (using the forwarder channel).

    Is there any stable version that i should be using?
     
  6. ChiefReginod

    ChiefReginod GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    1.9.0 stable is fine. It sounds like the forwarder just isn't finding the right files to load.

    Make sure that your SD card is structured like this:
    sd:\retroarch\cores\*.rpx

    You don't need to copy anything to sd:\wiiu\apps. Also, read 2-3 pages back in this thread for some tips on massively improving the load times.
     
  7. arcath

    arcath Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I don't want to use the tablet at all with retroarch. But every time i try to swap the port 1 controls over to the pro controller, the table obviously stops working but the pro controller doesn't do anything and the only way to fix it is to blow away my config and start over.

    Is there something I'm missing to get the pro controller working?
     
  8. ChiefReginod

    ChiefReginod GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    1.9.0 seems to have some issues with the controller drivers. This specific issue wasn't present in 1.8.9. A temporary workaround is to move the gamepad out of range before turning the system on. If you get stuck on the menus with no inputs being recognized, plug in a USB keyboard and then change the controller settings to use the Wii U Pro Controller.

    Supposedly a new stable version is coming soon, so hopefully this issue gets a fix.
     
    Last edited by ChiefReginod, Sep 9, 2020
  9. Mansize

    Mansize GBATemp Hardware
    Member

    Joined:
    May 18, 2017
    Messages:
    207
    Country:
    Netherlands
    This works for me most of the time; place the Gamepad out of range while booting RetroArch with a WiiMote - make sure you have the other stuff you want connected already connected.
     
  10. arcath

    arcath Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I guess I will have to wait. I tried to start it without the gamepad in range but haxchi requires the gamepad to start. Even with it out of range once haxchi is started, neither the pro controller or a wiimote w/classic controller seemed to work in the menus when i set them in the menus with a keyboard.
     
    Last edited by arcath, Sep 9, 2020
  11. sideskroll

    sideskroll GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    652
    Country:
    Peru
    Hi, dude. I was JUST searching for this!. Let me ask you something, Im not using a "WiiU fomatted USB" but a "regular" fat32 ustealthed hdd in which I keep my wii and gcn isos etc. Does the bightly builds support loading roms from a ustealth usb drive? Im asking before I go ahead and manually edit my playlists... Thanks!
     
  12. Maxbeta

    Maxbeta GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    316
    Country:
    United States
    Is multiplayer on 1 Wii U console possible on any of the Game boy advance cores?

    Sorry I haven’t updated in a while. Still on rev.1.7.7
     
  13. Whodat2345

    Whodat2345 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hello,
    So my issue is being able to change a different controller to port 1. As of right now I can only use the Gamepad. I have a classic controller set as port 2, I go into port 1 and change the “device index” to classic controller... And none of the buttons work. From this point I can’t even switch the “device index” back to the Gamepad, the only thing that works is pressing on the triggers/shoulders to reset retroarch on the Gamepad. I would just like to be able to play games with other controllers as player 1 and not the Gamepad. Any info is much appreciated, thank you!

    Edit: I saw someone say you need to give all controllers menu navigation. But I see no such option under input :(
     
  14. ChiefReginod

    ChiefReginod GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    1.8.8 was the last version to have the "All Users Control Menu" option. No idea why it was removed.

    In addition, 1.9.0 seems to have some issues with the controller drivers. If you end up stuck on the menus without any control, plug in a USB keyboard and you should be able to switch the device index back. Read a few pages back in this thread for some more discussion on this.
     
    Whodat2345 and depaul like this.
  15. Whodat2345

    Whodat2345 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks, I’m very new at this... would it be advisable to downgrade to 1.8.8 for that option? I read it may be fixed at some point, but for now it seems like putting Gamepad out of range when launching retro arch may work. Or use a USB keyboard to navigate(which I don’t have unfortunately)
     
  16. ChiefReginod

    ChiefReginod GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    204
    Country:
    United States
    It depends on whether it's important enough to you to warrant going back. 1.9.0 has some significant improvements in other areas.

    Here are the archive.org links to the last few stable versions:
    1.8.8 - Has the option for all users to control the menu. Pro controller works fine.
    1.8.9 - Doesn't have the option to allow all users to control the menu but the Pro controller seems to work fine.

    I just messed around a bit in 1.9.0 and can confirm that either moving the gamepad out of range or disconnecting the battery will let you use the Pro controller as player 1 in-game and on the menus without a problem. Under no other scenario was I able to set the Pro controller as player 1, and I tried a bunch of things. Basically, the only way is to take the gamepad out of the equation.
     
  17. Whodat2345

    Whodat2345 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Awesome thanks, I’ll go ahead and stick with the new version then, and hope they fix the Gamepad issue at some point With an update . It’s a little annoying but not a deal breaker, I just stuck my Gamepad in the microwave when launching Wiiu and it worked great! Thanks for the info
     
  18. MarioSilva

    MarioSilva Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    40
    Country:
    Brazil
    am I the only one who can't download thumbnails directly on wii u? by the way, I am aware of what happened in the main repository, but I am not sure if this would have any direct relation to the thumbnail repository.
     
  19. Maxbeta

    Maxbeta GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 20, 2014
    Messages:
    316
    Country:
    United States
    Direct downloads from the Wii U have never been great so far. Do it directly from the site and avoid it at all costs unless it’s a small simple task like updating 1 core at a time.
     
  20. jacobsson

    jacobsson GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2019
    Messages:
    103
    Country:
    Sweden
    Regarding all user control in 1.9.0, is there any chance RA would still parse the all_user_control_menu = true if it was manually added in the config?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch,