Homebrew [Release] (A newer) Sonic CD (2011) 3DS Port

Voxel

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 9, 2015
Messages
46
Trophies
0
Location
E1M1
Website
github.com
XP
740
Country
United Kingdom
Does anyone have black screen problems in tidal tempest?, if you activate and deactivate the game pause it is seen in an instant but then the screen goes black
This happens when you use a non-mobile (e.g. Steam) rsdk file with the hardware renderer (which is what this port uses).
The mobile rsdk file doesn't have this problem, so I'd suggest finding and switching to that if you can.
 
  • Like
Reactions: CrashMidnick

MrMissingNo

New Member
Newbie
Joined
Mar 15, 2023
Messages
2
Trophies
0
Age
29
XP
34
Country
Colombia
So I followed all the steps I used the DPS1 cia for the port audio, I found the Data.rsdk file on the internet and I put it in the Sonic CD folder that I had in 3DS, although I clarify that in the download link I used the folder that came from the Source file, since I imagine that the only cia was obviously not enough, but even after all this when installing the cia from the port it did not start, I also tried the 3dsx file in Homebrew Channel but nothing. In this case, what could I be doing wrong?
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
38,471
Trophies
3
XP
29,116
Country
United States
So I followed all the steps I used the DPS1 cia for the port audio, I found the Data.rsdk file on the internet and I put it in the Sonic CD folder that I had in 3DS, although I clarify that in the download link I used the folder that came from the Source file, since I imagine that the only cia was obviously not enough, but even after all this when installing the cia from the port it did not start, I also tried the 3dsx file in Homebrew Channel but nothing. In this case, what could I be doing wrong?
SonicCD or Sonic CD?
 

Voxel

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 9, 2015
Messages
46
Trophies
0
Location
E1M1
Website
github.com
XP
740
Country
United Kingdom
Hey, I'm not really sure when I'll come back to this but it'll probably be one of the first things I'll try to support when I do.
The video stuff is one of the more trickier things to port over, and code for FMV audio playback on SDL1.2 is currently unimplemented even on the official version, which will also need some work doing.
 

T0biasCZe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2019
Messages
219
Trophies
0
Age
18
XP
936
Country
Czech Republic
Are the saves backward compactible with Saturn's old CD port? (Eg if i upgrade to this if i will still have my old save)
 

Meteor_Maniac

New Member
Newbie
Joined
Apr 13, 2023
Messages
1
Trophies
0
Age
20
XP
13
Country
South Africa
I have encountered an issue when using the IOS Data.rsdk. When the game starts, it only allows the Iphone touch controls to start the game at the main menu. Got past it through the Dev menu, but can't access the main menu through this unfortunately.

Is there any way to fix this?
 
Last edited by Meteor_Maniac,

sonictopfan

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 2, 2010
Messages
2,701
Trophies
1
XP
1,923
Country
Hey, I'm not really sure when I'll come back to this but it'll probably be one of the first things I'll try to support when I do.
The video stuff is one of the more trickier things to port over, and code for FMV audio playback on SDL1.2 is currently unimplemented even on the official version, which will also need some work doing.
As I suggested back in the original 3DS version before they implemented the videos, in case you’re not ready to add videos yet but wanna add a proper ending is maybe use Tails’ ending for when playing as Sonic until the next release that implements the cutscenes.
 

Reesespieces

New Member
Newbie
Joined
Apr 8, 2023
Messages
3
Trophies
0
Age
17
XP
19
Country
United States
Screenshot 2023-04-28 205356.png

I've been trying for weeks to set this up, (pretty new to this) and it won't work, as it boots me back to the home screen whenever I open the game. This is what my SD setup with all the files look like. The data.rsdk is pulled from an android port of the game. What am I doing wrong?
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
38,471
Trophies
3
XP
29,116
Country
United States
View attachment 367714
I've been trying for weeks to set this up, (pretty new to this) and it won't work, as it boots me back to the home screen whenever I open the game. This is what my SD setup with all the files look like. The data.rsdk is pulled from an android port of the game. What am I doing wrong?
You have a space between Sonic and CD
 
  • Like
Reactions: Voxel

StickMan64

Active Member
Newcomer
Joined
May 10, 2022
Messages
32
Trophies
0
Age
20
Location
North Carolina
XP
107
Country
United States
Whenever I start the game, the visuals are basically a blank screen, with a couple of white lines moving around. I can't start the game at all. The music is playing, but that's about it
 

Voxel

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 9, 2015
Messages
46
Trophies
0
Location
E1M1
Website
github.com
XP
740
Country
United Kingdom
Whenever I start the game, the visuals are basically a blank screen, with a couple of white lines moving around. I can't start the game at all. The music is playing, but that's about it
Hi, that's certainly strange. Is the RSDK file you're using from either the latest PC or Android version of the game?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: Le youtube face.