1. aarstar

    aarstar Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    It's not a huge issue, but I still haven't been able to get this running without an nsp forwarder even though I'm using hbmenu in full memory mode.
     
  2. yondertoy

    yondertoy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 15, 2018
    Messages:
    8
    Country:
    France
    Hi all, could someone share a backup for gta 3 with a full access please ?
    Because i only get crashes with pc saves v1.0 found on net :/
    Thx a lot !
     
  3. Smoker1

    Smoker1 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    3,845
    Country:
    United States
    I think they are System Specific. I tried using the Save that was Posted in the DLs for the Vita, and when it went to Load it, Crash.
     
  4. hokarikanae

    hokarikanae Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    already done, there's no error message since it crash the entire system at splashscreen after open the homebrew with a forewarder
     
  5. zpixelzz

    zpixelzz Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    How do you invert the y-axis for the gta 3 port?
     
  6. jnl1

    jnl1 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 12, 2020
    Messages:
    86
    Country:
    Germany
    in GTA VC it worked in the in-game menu mouse settings-> invert y-axis.
    in GTA 3 this did not work. Perhaps it works now with the re3-nx patch from 23.10.2020
     
  7. Smoker1

    Smoker1 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    3,845
    Country:
    United States
    Has anyone else attempted to figure out Cheats (EdiZon/JNoexs) for GTA3? Specifically the Health/Armor and Weapons? Only have the Money/Unlock Weapons at Hideout (GTA3) and Money (VC). Seems H/A, Ammo wants to be a pain
    :gun::switch:
     
  8. zpixelzz

    zpixelzz Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    That is the version i'm using and doesn't work unfortunately. It's inverted on the standard controls but not the classic.

    Anybody know a fix?
     
  9. reflash

    reflash Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Messages:
    16
    Country:
    Germany
    Hi!
    First of all: Thank you so much @Graber for porting. Playing GTA3 on switch is so much fun!
    Unfortunatly i ran into an issue: The game keeps crashing in mission "Grand theft Aero" after the 2nd cutscene when riding back to Donald Love.
    All of a sudden it begins stuttering for a minute or two and then "software closed" appears. Can you elaborate on that one? Since it's a necessary mission it's basicly game breaking right now.

    @zpixelzz I'd suggest to "reset to defaults" and then to invert it again in mouse options. At least that helped me (so i can confirm it works).
     
  10. ishida

    ishida Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    i wonder if a VCS port would allow a working C-Stick?
     
  11. cucholix

    cucholix Banners guy
    Member

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    2,486
    Country:
    Chile
    You already can, you just need remap the controls, ppsspp RA that's it, not sure about standalone
     
    ishida likes this.
  12. Graber

    OP Graber Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    29
    Country:
    Germany
    07.11.2020 Patch
    • Button prompts for the Switch are now used in most parts of the game (they only match default settings though, so if you have them remapped you'll want to change them) - thanks to original re3 team for introducing support for this.
    • Changed default mapping of X/Y buttons to match intended layout (triangle->Y and square->X - it was wrong before because it assumed it was an XBox controller, which has X/Y swapped. This will not be the case for A/B though, since A is used as a confirm/cancel button on most applications of the switch)
    • Audio fixes from the original repository
    • CPU boost enabled when loading the game to slightly improve loading times
    • Various other improvements and changes from the original repos
    Download here: https://github.com/AGraber/re3-nx/releases/latest

    Hi, please PM me your save (haven't been so far into the game on the switch) so I can debug the game while playing the mission, thanks.
     
    Last edited by Graber, Nov 7, 2020
    Purple_Shyguy, Ninn, DSwizzy and 5 others like this.
  13. GaryOderNichts

    GaryOderNichts GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2018
    Messages:
    260
    Country:
    Germany
    Here is a bash script I created to convert the audio files on linux.
    You need to have ffmpeg installed and might need to set the correct permissions to the file.
     

    Attached Files:

    Last edited by GaryOderNichts, Nov 7, 2020
    Graber and LiveMChief like this.
  14. phils3r

    phils3r Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 24, 2018
    Messages:
    14
    Country:
    Germany
    Why not just doing the following (in the directory where the audio files are) Caution. This overwrites the original files like in the windows script:
    Code:
    for i in *.wav; do ffmpeg -y -i "${i}" "${i}"; done
    
    @AGraber:
    Unfortunately the game crashes instantly when trying to run from hbmenu (full memory access) after updating to the current build (2020-11-07). Installing freshly also didn't help.
    I'm currently still use Atmosphere 0.14.4
     
    Last edited by phils3r, Nov 8, 2020
    alitriple likes this.
  15. JagdMAISter

    JagdMAISter Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 18, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Austria
    So still no fix for this?
     
    Last edited by JagdMAISter, Nov 10, 2020
  16. reflash

    reflash Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Messages:
    16
    Country:
    Germany
    maybe broken files? Did you try to copy the gta3 files again to your sd? Had 0 issues with swapping islands (currently on 3rd island)
     
    JagdMAISter likes this.
  17. JagdMAISter

    JagdMAISter Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 18, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Austria
    Thanks, i will try with different files.
     
  18. th3joker

    th3joker GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    408
    Country:
    United States
    So whats up with vice city pc port to switch? Seems like the unofficial port was abandoned and no news on a proper fixed port, yet on psvita its getting stable releases?
     
  19. alitriple

    alitriple Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Iran
    I have the same problem during the run current build (2020-11-07)
     
    Last edited by alitriple, Nov 11, 2020
  20. trecko1234

    trecko1234 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    Would it be possible to have an option to disable trails? The blur is really distracting when driving. I thought I saw an option for it but maybe it was on an older version.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - engineered, Nintendo, Reverse