r4ids.cn won't boot

Discussion in 'R4 DS' started by Remoe, Apr 23, 2013.

Apr 23, 2013

r4ids.cn won't boot by Remoe at 10:21 PM (926 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Screenshot what you see when your open your MicroSD.
     
  3. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
  4. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
  5. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Same thing. I am using a kingston micro-sd card that I bought from http://www.amazon.com/gp/product/B00200K1TS/.
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Kingston is a reseller and sometimes can sell low-quality ones, see if you can find another MicroSD to test.
     
  7. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I don't think I have another one. Should I buy a different brand?
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  9. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Try format size adjustment on, and full format on. It'll take a while, but it'll clean up the MicroSD for proper use.
     
  11. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Tried full-erase and full-overwrite with no success sadly.
     
  12. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Are you guys sure its not a problem with the card? I tried another MicroSD and it still doesn't work. How is nds-card.com with exchanges?
     
  13. NariIro

    Member NariIro GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    103
    Country:
    United States
    like they said. if the cart says its starting its an issue with either the sdcard, OR the kernel isnt properly installed.
     
  14. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Couldn't the MicroSD slot in the card just not work? I tried 2 brand new sd cards (8gb kingston and 16gb sandisk) and I am pretty sure I installed it correctly. I just put the files in the root as you can see in the picture I posted. Version 1.58. I have formatted using every setting and have used the download from r4ids.cn and filetrip posted by pong.
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Does it say the same thing without a MicroSD in there at all?
     
  16. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Yeah.
     
  17. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Well damn, it does sound you got a faulty one. E-mail the shop ans ask if they'll do a replacement.
     
  18. Remoe
    OP

    Newcomer Remoe Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I will, thanks for trying to help.
     

Share This Page