r4ds or R4i??

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by lucas_123, Jan 29, 2011.

Jan 29, 2011

r4ds or R4i?? by lucas_123 at 6:33 PM (1,311 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. lucas_123
    OP

    Newcomer lucas_123 Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    29
    Location:
    nova scotia
    Country:
    United States
    hello i am gonna be getting son r4's for me and some friends who have Dsi's and was wondering what one i need and what the difference between the both ? could someone please help me so i dont get the wrong one thanks
     
  2. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    If it's DSi's, get the R4i Gold.

    If it's DS lites or DS Phats (the ugly original ones), get the R4DS.
     
  3. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    if you're using a DSi you need the r4i, the r4ds will only work on older ds lite and ds phat

    the r4i to get is the one from r4idsn.com or the r4i gold from r4ids.cn, these can use wood firmware
    all other r4i are garbage
     
  4. lucas_123
    OP

    Newcomer lucas_123 Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    29
    Location:
    nova scotia
    Country:
    United States
    i was gonna order from consolesourse.com? is that ok ? or where is the cheapest to get ...i need 4 of them :-)
     
  5. Skyline969

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    If you want a good flashcard, don't get an R4. It's just that simple. Get something much more reliable, such as an AceKard 2i.
     
  6. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    With the support of Wood, R4i and R4DS are just as reliable as Acekard and AKAIO.

    Only negative is you have to wait for Wood updates, where as AKAIO can auto-bypass cards. But the Wood updates are frequent.
     
  7. _Chaz_

    Member _Chaz_ GBAtemp's Official Mook™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5,624
    Country:
    United States
    If you have DSi's, you need the R4i.

    DS Phats look so much better than DSlite's and DSi's.
     
  8. lucas_123
    OP

    Newcomer lucas_123 Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    29
    Location:
    nova scotia
    Country:
    United States
    so i guess my next question is whats the difference between the r4i and r4iGOLD? and will the r4i from console source work ? i just know people that have ordered from them for other things and they have had good luck . i am in Canada so where would be th best spot to order from ?
     
  9. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    r4 i gold can use wood
     
  10. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Go to Lightake
    Get R4i GOLD Wood (Product Name)
    Yeah it works with wood, good build and MENUdo works too.
    I cant comment on the R4i Build but I know the Gold has great build
     
  11. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
  12. SaddQ

    Member SaddQ GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    121
    Country:
    Netherlands
    My R4i-SDHC does a good job for me.
     
  13. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    I take offense to that!

    (jk)
     
  14. The Albino

    Newcomer The Albino Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    This man speaks the truth.
     
  15. Snailface

    Member Snailface My frothing demand for 3ds homebrew is increasing

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    4,324
    Location:
    Engine Room with Cyan, watching him learn.
    Country:
    Antarctica
    Acekards are known for a loose fit which causes connection problems. Also, Acekard isn't prepatched for 1.4.1u which is problematic for inexperienced users. I have all the cards discussed in this thread and I can tell you R4iGold and R4dS are superior to Acekard 2i (and cheaper)
     
  16. Skyline969

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    I have never heard of a recent AceKard with a loose fit. Having gone though 2 myself, I have not experienced a single problem with either. And as for the pre-patching, it depends on where you buy your AceKard from.
     

Share This Page