1. xXJeanXx

    xXJeanXx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 31, 2017
    Messages:
    5
    Country:
    Puerto Rico
    just follow this guide to install CFW for free on your 2DS
    https://3ds.hacks.guide/installing-boot9strap-(frogminer)
     
  2. kaizen

    kaizen Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    66
    Country:
    Hello, I'm trying this to test a R4 Upgrade Revolution my friend gave me. For those who format their SD card what bit did you use?
     
  3. Shiroo16

    Shiroo16 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    Indonesia
    Fat works for me
    just format your sdcard using Panasonic SD Formatter, with Full Overwrite and adjustment on
     
  4. Leobgood

    Leobgood Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Many thanks! This works fantatic..
     
  5. gregCubed

    gregCubed Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 16, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    hi all, i'm trying to get a dstt to work on my N2ds. i've installed luma and whatever else comes with the 3dshacks guide that's often referred to here.

    i'm using an n2ds with firmware 11.9.0-42u, and i have the ttds installer on my 2ds. it boots to the white loading screen and hangs from there.

    i'm also using a model of dstt that i haven't been able to find any sort of information on. looks nothing like the other ttds i see online, so it might be a fake. but it works perfectly fine with the nds lite that i have. doesn't have a serial number; i can post pictures of it if needed. anywho, it's running ysmenu (rgf's fork 7.0.6 if that makes any difference).

    any way i can get it to work?
     
  6. 80Antaril08

    80Antaril08 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 4, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Hi,
    i use my old M3ds Real on my New Nintendo 3ds XL. It start and show up all Games, but all releases after 5000 i think, wont start. Just White screen or doesnt load! I test other software like wood and retrogamefan multi card update 7.06.7.
    On my DSI everything works!! Any Idea?

    Thanks for you work!!
     
  7. Pyrii

    Pyrii GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    106
    Country:
    Tested it with my old R4DS using rpgmenu and works great, though my save manager for DS games (DSM) doesn't work. But games run fine.
     
  8. krak

    krak Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 12, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    Algeria
    Hey there, I wonder if you could talk me through how to get the M3 real working, I'm lost!
     
  9. jackieleex3

    jackieleex3 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2018
    Messages:
    26
    Country:
    United States
  10. kathy

    kathy Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    I have a flashcart called "R4 for iL.S." and it doesn't seem to boot using the R4 launcher. I just get a white screen.
    Is it something with this specific release of flash cart that makes it not work? Or am I just doing something wrong?
     
  11. SkatesBest

    SkatesBest Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I don't if anyone else posted this, but my R4 revolution launches from the home screen and works the same as it would on my NDS, but using the r4 launcher doesn't work at all. It stays on the loading screen.
     
  12. darkxero

    darkxero Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Apache thanks a lot for all your work man, I know its been some years, but can you please re-upload this file u linked here?

    YSMenuLauncher_M3.rar

    Please and thank you very much man!
     
  13. MattyLuffy

    MattyLuffy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    HELP! I've tried to get work my R4 using r4igold launcher,but when i opened it...black screen. So i booted up the console again and...black screen! So now i can't use my 3DS!!! Someone can fix it?
     
  14. Manurocker95

    Manurocker95 Game Developer & Pokémon Master
    Member

    Joined:
    May 29, 2016
    Messages:
    1,295
    Country:
    Spain
    The nds mode doesn’t do anything to the regular one. Be sure you have everything correctly setup
     
  15. wormdood

    wormdood pirate booty inspector
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    5,030
    Country:
    United States
    NDS mode and 3DS mode are two different things if by chance this ruined your ability to play NDS games that would have no effect on your ability to play 3DS games or boot to the home menu if you need further assistance I have to ask you what else you changed on your SD card recently
     
  16. MattyLuffy

    MattyLuffy Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Italy
    I've figured that out. When i insert my R4 gold in my 3DS,it freezes completely,with sd card and no sd card inserted.
     
  17. Tom-B

    Tom-B Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2019
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Did you ever get this working with the original CycloDS Evolution? Would love to use that for my DS games again!
     
  18. neca

    neca Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Mexico
    I may be like a decade too late, but thank you very much!! This revived my ancient original R4 and works great!
     
    alexander1970 likes this.
  19. MegaGenesis

    MegaGenesis GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    113
    Country:
    Brazil
    I don't understand, i just have to install the CIA file inside the WoodR4Launcher.rar? There's a .NDS file too, where to place it? I have an original R4 Revolution (Non-SDHC), i know its the legit R4DS because it boots the original 1.18 Kernel, but i'm using WoodR4 Kernel now. I have Luma CFW on my Old 3DS, all on Sysnand, do i need to downgrade my TWL_FIRM? I have TWiLight Menu++ installed on my SD, but my DS Lite broke and this left my R4 useless. I want to fill my 3DS' SD card with all my NDS games.

    Edit: installed the R4LauncherAnyKernel.cia and my 3DS got stuck on the Wood R4's "LOADING" screen.

    Edit 2: I think its my R4. There seens to be a bad contact issue. When i press the cart all the way, it flashes a DS Card model with white icon on the HOME screen. As soon as i release the cart, the icon disappears. If i hold the cart in place, the icon stays there, so i guess my R4 Revolution isn't making any contact with the 3DS' bus. I tried to fit a piece of card board, but its too tight. Any tips? I installed the WoodR4 launcher too.
     
    Last edited: Jan 10, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Launcher(and, Flashcart, soon™)