Protein [ DScratch ] - audio manipulation software

Discussion in 'User Submitted News' started by PBC, Nov 4, 2007.

Nov 4, 2007
  1. PBC
    OP

    Member PBC What!? I can change this??

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    590
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    "DScratch is the first module made using Protein engine - it's a little audio manipulation software running on DS which ables you to play with an existing .wav file or recorded audio sample; you can pitch it, scratch it, rewind, mute and apply effects on it. Moreover, DScratch sends MIDI through wifi connection, which ables you to control external applications, like a VJing software as I do." - From the site

    Creators site
    http://gorgull.googlepages.com/home2

    His demo (watch this if you are on the fence, its really good)
    http://www.youtube.com/watch?v=u6D1M_URBow

    I'm off to go try it out!!!

    PS. I hear R4 has problems with it?
     
  2. GeekShadow

    Member GeekShadow GBAtemp Fan

    Joined:
    May 13, 2007
    Messages:
    306
    Location:
    France/Vendée (85)
    Country:
    France
    Already publish :/
     
  3. HyoImowano

    Member HyoImowano GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    This is kind of old news, there's a release specifically for the R4/M3S that works with it much better.
     
  4. leinad

    Member leinad GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    409
    Country:
    Germany
    not working for me x_x
    Ncard~
    Dunno, but I often had probs with wifi-

    WTH it inits Wifi for an music app o____0 ???
     
  5. IainDS

    Member IainDS GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    250
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    I submitted this ages ago.
     
  6. War

    Member War Take it easy~

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    5,409
    Location:
    California
    Country:
    Japan
    Old 'brew is ooold.

    I'm pretty disappointed that this doesn't work on the R4. :\ It looks like such a fun application.
     
  7. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    I have no problems with it on my R4.

    (Use the hacked one at http://gorgull.googlepages.com/home2 )
     
  8. cubin'

    Member cubin' GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    1,866
    Country:
    Australia
    awesome program. Can't wait to get the midi-out working and hook it up with ableton and reason [​IMG]


    damn it can only use a 1mb sample. hopefully he gets audio streaming from sd card happening.


    it has built in sample recorder too! you can use the DS mic. I recommend this program for anyone that likes electroplankton type stuff
     
  9. PBC
    OP

    Member PBC What!? I can change this??

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    590
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Ohh geez! My bad. I didnt see any post about this homebrew (I did look I swear) and it looked like an update had been made atleast....weeelp Sorry for the double post for some =P
     
  10. HyoImowano

    Member HyoImowano GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    I'm using a ~3MB sample right now and it's fine.
     
  11. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    this is actually a good idea i like this
     
  12. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    this is actually a good homebrew [​IMG] i like it, who knoes, maybe it will be as good as, say, Holly Hobby?
     
  13. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    ::Waah it won't work on my CycloEvo:: Am I doing something wrong?
     
  14. roboz

    Member roboz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    142
    Location:
    Japan(I wish)
    Country:
    United States
    How long does the sample have to be
     
  15. IainDS

    Member IainDS GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    250
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No problem [​IMG]
     
  16. HyoImowano

    Member HyoImowano GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    There's no limit to the length, only the size of the file. You have to take into account the program itself loaded into RAM as well as your sample, and you have ~4MB to work with. If you really want to use a longer sample, bring down the bit rate (as the DS speakers aren't all that anyways) and cut it to Mono instead of Stereo, this will almost literally cut the file size in half.
     

Share This Page