Possible way to play GBA games on DSi/3DS?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by videogamefanatic, May 18, 2011.

  1. videogamefanatic
    OP

    Newcomer videogamefanatic Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    I may be late to the party, but has anyone ever thought of a way to inject GBA games into Megaman Zero Collection? I imagine that if this did somehow work, the compatibility would be very low, but I think it's worth a shot. So has anyone tried this or have the ability to?
     


  2. 1234turtles

    Member 1234turtles GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    717
    Country:
    United States
    not happening
     
  3. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's not a ROM/emulator, they're ported.
     
  4. clegion

    Member clegion GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    1,612
    Country:
    United States
    No, just no, go get Supercard DStwo
     
  5. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    Amen, it has the best emulator around.

    Otherwise it's not worth trying.
     
  6. Sethevere

    Newcomer Sethevere Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    @ Leeday,

    I don't know, I seem to recall someone raving about the M3i
     
  7. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    And I seem to recall that M3i Zero doesn't have a GBA emulator
     
  8. naved.islam14

    Member naved.islam14 Gbatemp's Official Dark Knight™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    Gotham
    Country:
    Sri Lanka
    BTW: Please don't spam.
     
  9. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    It's not spam if it's offering a better way to do things...
     
  10. Sethevere

    Newcomer Sethevere Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    Mayhap they'll figure it would be worth it to sell locked SD cards containing GBA games...?
     
  11. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    No sir, get to know the flashcart scene before you offer up stupid ideas. GBA games are only read by Slot-2 functionality or by emulators, which can't be read via the SD slot.
     
  12. Sethevere

    Newcomer Sethevere Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    .................... Sorry, I'm new to all this........................................ Who wants to be my friend?
     
  13. leeday100196

    Member leeday100196 GBAtemp's Official Infernape™

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    621
    Location:
    My computer in Sharpedo Bluff
    Country:
    Australia
    I can be your friend little boy... I have candy! [​IMG]
     
    Yepi69 likes this.
  14. Sethevere

    Newcomer Sethevere Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    Argh! Don't look at his glasses!
     
  15. Sethevere

    Newcomer Sethevere Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    But back on topic, maybe What I said could happen, or maybe it might come out as downloadable content...?
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It can't happen other than via slot-2.

    Literally, when the DS/Lite goes to play a GBA game it cuts off all the other functions, and the DS/Lite can't handle firmware updates to fix that.
     
  17. lcarens

    lcarens Newbie

  18. Cuelhu

    Member Cuelhu КУ!

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    536
    Location:
    Fantasy Land
    Country:
    it's not spam, it's an automatic Shoptemp ad.

    on topic: never gonna happen.
     
  19. Jayro

    Member Jayro MediCat DVD Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    3,377
    Location:
    Octovalley
    Country:
    United States
    Damn, I'm glad I found this thread, I almost made an identical thread just now before googling, and finding this one. It's a shame, I was hoping someone had tried it with at least a glimmer of success, much like the Wii WAD rom injections. Oh well, the Megaman Zero collection is still an amazing DS ROM, I play it on my Galaxy S4, and was able to delete the GBA ROMs to save a bit of redundant space.
     
  20. GHANMI

    Member GHANMI GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 10, 2012
    Messages:
    918
    Country:
    Antarctica

    No matter how hard you try, you can't inject a gba rom inside Megaman Zero Collection. It's a port.
    For one, the internal structure is completely different than the uniform bulk of data that is a GBA rom.
    I' love to see you try by that logic injecting
    a nes rom of final fantasy inside Super Mario All Stars
    an iso of Nights into Dreams Saturn inside the Saturn to PS1 port of Grandia, to make Nights on PS1
    an iso of Twilight Princess working on PS3 by injecting an iso of TP inside Tales of Symphonia HD

    why necrobump a thread identical to the one you just made?
    Do you expect somehow that the above will be magically possible and that the continuum of space-time will distort so that you get the answer you'd LIKE to hear?
     

Share This Page