Possible to rip own DS games?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by yoshi43, Jan 5, 2008.

Jan 5, 2008

Possible to rip own DS games? by yoshi43 at 2:53 AM (9,250 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Is there a homebrew application that lets you rip your own ds games to ROM format?
     


  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Look into Rudolph's NDS Backup Tool. There are different versions depending on which homebrew device you are using (slot-1, slot-2, 3in1 expansion pack).
     
  3. kellyan95

    Banned kellyan95 Banned

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    1,464
    Country:
    United States
    How else do you think we get ROMS? Download them or something?
     
  4. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    oh no, I've never heard of someone downloading a rom. And thanks, I am trying it now [​IMG]
     
  5. BakuFunn

    Member BakuFunn Flameproof.

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,174
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    lol, nice one. Unless you really are that innocent and acually got a r4 whatever and wants to use it just so they can carry all their games in one cartridge.

    o.O
     
  6. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    I am actually one of those people. But also to get some SNES on it too.
     
  7. 94dan

    Member 94dan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    How would you rip a DS game's ROM if the Flash Cart is in slot 1?
     
  8. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Is there a known problem with Mario Party DS? Because I just ripped like 5 games and mario party is the only one that doesn't work
     
  9. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Is there a known problem with Mario Party DS? Because I just ripped like 5 games and mario party is the only one that doesn't work
     
  10. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    hey if u want to rip your own games use the NDS_Backup_Tool_Wifi thing just patch it and put it on your card download a ftp server like alftp its free set it up go to start server and where it says ip adres put in your ip and for name and password put in wat cha want for ure password and name then click ok then go to where you put NDS_Backup_Tool_Wifi on your microsd and in the config file open it and where it says ip addres put your ip and for name and password put watcha put for the ftp server and dats it just figure out the rest tell me if it works and leave comments
     
  11. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    this will just work to rip the game not the save for the save not sutre if u can usethe same progam i used save sender so ok please leave comments if this worked
     
  12. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    hey u can use the same program u just cant rip the game and the save at the same time plz leave comments if it works if u get the error message when doing the rip or save its ok it still works trust me i did it
     
  13. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    woah woah, slow down man. we don't really approve much of double (or triple) posting here.

    Rudolphs tool seems to be able to dump most roms fine, but i hear that it's not perfectly consistent.
     
  14. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Alright, well I tried Mario Party DS a couple of times and it didn't work. Also thanks for deleting my post, my internet got funky and I accidently posted it twice. There is no way to delete your own post is there?
     
  15. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    yoshi u tried backing up the mario parry ds game ?
     
  16. omatic

    Member omatic GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    408
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I found a guide to show you exactly how to do what you're thinking of doing, but you'll need a flash cart:

    Here.

    Good luck.
     
  17. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Yea, I tried mario party, Didn't work though. I am using my slot 2 card to do it non-wifi. Wifi is too slow
     
  18. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    um there is some problems with slot 2 u have to patch it but it still doesnt work dats y i use wifi
     
  19. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    While I have done like 30 now, and I have 4 that don't work.
    DQMJ
    Mario Party DS
    Sim City DS
    My Sims
     
  20. yoshi43
    OP

    Newcomer yoshi43 Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Alright, I just finished with all 69 games and after I upgraded to 1.10 m3 simply all the games work fine! Thanks for the help [​IMG]
     

Share This Page