1. Stoned

    Stoned GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    2,254
    Country:
    Germany
    Go To the Pokecenter.
    Talk to the Romom Automat
    Update League Card
    Done
     
  2. SonyUSA

    SonyUSA We're all mad here
    Contributor

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    1,434
    Country:
    United States
    Ohhh ya that worked, thanks lol. I thought it updated the numbers in real time... :)
     
    Stoned likes this.
  3. jringo718

    jringo718 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    I have a similar issue. I've edited several saves now and the Pokemon do show up as caught in the Pokedex, but I can't find them in any of the 8 boxes. I've checked that I'm putting them in box 1, but I feel like it's saving them in boxes I can't see.
     
  4. Ultimos54

    OP Ultimos54 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    507
    Country:
    Australia
    @jringo718 did you read the OP? cos i know for 100% you didn't as the fix is there, you need your main and backup file to be the exact same pokemon,items and all
     
  5. Ohmahree1

    Ohmahree1 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I'm trying to do something maybe u guys can help. I have a modded sxos switch 8.1 with sword and shield and i have a legit mini one with the actual carts how can i get my modded saved data from the backups i made (using checkpoint) into the new legit one or is it as simple as tracking the data down on the sd card and copying it to a new sd on the console? please help. Also heres a file with some pokemon pk8 files for incentive. its also got some other guy from this group chars included.
     

    Attached Files:

  6. FabioCapela

    FabioCapela GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    122
    Country:
    Brazil
    Save data is in the internal storage. Which you can't get to without hacking the switch; even if you unsolder the chip and read it outside the switch you would still need console-specific keys to decrypt it.

    What you can do is insert the hacked 'mons into your hacked console, and then trade with your non-hacked switch using local play.
     
  7. fourstyxx

    fourstyxx Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    how come some pokemon get marked illegal and I cant trade them online. it only appears to be legendaries like zacian, I tried making him level 5 and trade to a friend but it wont work online.
     
  8. PatrickJr

    PatrickJr GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2017
    Messages:
    265
    Country:
    All clothing items?
     
  9. jringo718

    jringo718 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Sorry, I had made an earlier post and said I've tried that. Both main and backup are identical.

    Changes do take effect and other non-Pokemon edits do change and it says I've caught them in the Pokedex, but I can't find them.
     
  10. Ultimos54

    OP Ultimos54 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    507
    Country:
    Australia
    you might of saved them wrong, i suggest using main and once finished export the save as main, then do the long process of downloading all your .pk8s for any new pokemon you added and add them to your backup file and change whatever you did with items etc in the backup file to the same as your main, is kinda grueling but only fix i can think off :(
     
  11. AnalogMan

    AnalogMan ultraSuMoFramework Dev
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2,717
    Country:
    United States
    You can’t get Zacian at level 5. Online trade has basic legality checks. It knows what Pokémon stats are possible and which are impossible and refuses to allow the impossible ones online.
     
  12. fourstyxx

    fourstyxx Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    I even tried at level 100 and kept getting the same error. Seems legendaries are giving me issues. I have all the IV set at 31 maybe that is the issues
     
  13. Ultimos54

    OP Ultimos54 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    507
    Country:
    Australia
    legit just right click location and choose recommended and same for level,should fix it
     
  14. ModelZero

    ModelZero Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I'm not sure if I'm doing something wrong or not, but I'm trying to add this:
    [500 Capture Count (on)]
    04000000 01379660 52803E80
    04000000 01379664 D65F03C0

    [500 Capture Count (off)]
    04000000 01379660 F81E0FF3
    04000000 01379664 A9017BFD
    to the cheat file but every time I add it sx os gives me an error parsing cheat file. Am I missing something?
     
  15. fourstyxx

    fourstyxx Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    United States

    God dang I’ll try this
     
  16. Ultimos54

    OP Ultimos54 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    507
    Country:
    Australia
    @ModelZero your cheat file may be too big,remove some codes else idno what to say
     
    ModelZero likes this.
  17. fourstyxx

    fourstyxx Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Anyone have a save file with every Pokémon in the bank
     
  18. ModelZero

    ModelZero Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I’ll give that a try and report back if it works.

    EDIT: Still doesnt work. I removed a few cheats from the list and added this one and still get the same error. I'm using the file in the OP. Maybe can someone else try to add these cheats to the list and see if it works for them? I'm really confused. I've never had any issue before adding cheats. Unless the cheat in itself is wrong and causing the issue? I'm not sure.
     
    Last edited: Nov 17, 2019
  19. pkshsw

    pkshsw Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 12, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    1st page says the codes havent been updated since nov 13, is that true?
     
  20. samipower

    samipower Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 10, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Spain
    shiny.pk8.zip??
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Pokemon, Shield, Cheats