piracy protection on pokemon platinum?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by metalhead15, Aug 10, 2009.

Aug 10, 2009
  1. metalhead15
    OP

    Newcomer metalhead15 Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Is it possible that there is some kind of piracy protection on pokemon platinum? Whenever I try to load the rom from my m3 sakura after the rom initializes all I get is a blank white screen. I've tried a number of different roms from different sources and they all act the same. All my other roms work fine. Any ideas?
     


  2. coolness

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    download the game than from
    www.romulation.net
    only 2 downloads available
     
  3. UniqueGeek

    Member UniqueGeek PMD Researcher

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,326
    Country:
    United States
    1. What Region is the game from, compared to the region of your console (Post the Letter)
    2. Did you extract the file properly, what is the compressed size, and what is the extracted size.
    3. Are you on a DSi? In not, go here to find out how to legally obtain your ROM. ROMs obtained that way always work for me on my Acekard 2i (And R4, and Max Media Dock...).
    4. Do any other ROMs work on your M3i?
    5. Try disabling some of the features (Soft-Reset, Cheats, RTS, etc.)
     
  4. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    ZOMG fellow dutchman :l read Teh RuleZ :l You knwo you can't provide links to romsites and links for roms. That's bad! >:[
     
  5. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    same thing happened to me with my m3i zero when trying to run ffcc but after quite a bit of fiddling it turned out that the rom was corrupted (probably during transfer to the cart) so just re-download it and try again
     
  6. clonesniper666

    Member clonesniper666 KRII LUN AUS

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    915
    Location:
    The Great Underworld Warzone
    Country:
    United States
    Do not post rom sites or links to roms because it is against the rules on here.
     
  7. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Next time report his/her post. [​IMG]

    On topic, there is NO Piracy protection with platinum. Make sure that your card is updated to the latest firmware, and that you have a good dump on the game.
     
  8. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    1.Make sure you have the lastest firmware for your cart
    2.Delete the game from your memory card and retransfer it from your usb
    3.Format your memory card card and try again
     
  9. clonesniper666

    Member clonesniper666 KRII LUN AUS

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    915
    Location:
    The Great Underworld Warzone
    Country:
    United States
    After I posted I did report his post.
     
  10. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    this makes no difference DS consoles are NOT region locked [​IMG]

    you can use any gamecard on any DS console [​IMG]

    and flash cards are region free anyway!
     
  11. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    that's right. maybe your game is corrupt or it from your flashcart.
     
  12. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Woohoo me2 [​IMG] We're really cool! We're like heroes now, we saved GBATEMP! [​IMG] But there is no such thing as priacy protection on Pokemon Platinum, I think it's just a bad dump.
     
  13. metalhead15
    OP

    Newcomer metalhead15 Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I find it hard to believe that all 4 roms that I dl'ed were bad, but maybe. Every other game works on my card. Would someone possibly be able to pm me a link to one they know works for certain, that way I can be certain if it's me or the card, or is that also against the rules
     
  14. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Uhh.. No, we posted a while ago that we can't provide links. Even not in PM's.. I'm sorry to say dude but search for yourself.
     
  15. clonesniper666

    Member clonesniper666 KRII LUN AUS

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    915
    Location:
    The Great Underworld Warzone
    Country:
    United States
    If it is not working try reformatting your micro sd card, just because all your other games work does not mean that reformatting it will not fix the problem. On my acekard 2i Space Bubble Bobble would freeze but ever other game worked fine so I still reformatted mine and now ever games works including SBB.
     
  16. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    the best way is try the original game. (or try other version)
     
  17. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    That's a really wise sentence you made there.
     
  18. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Previous posters asked: is your firmware and all associated updatable files up to date? I'm not sure what Sakura uses to determine save types, but I know Pokemon Platinum has a large 1MB save file which most carts required a special rule for. I don't know if that could be the cause of a white screen specifically, but with older firmware you'd experience saving problems even if you got the game running.
     
  19. UniqueGeek

    Member UniqueGeek PMD Researcher

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,326
    Country:
    United States
    Actually, the original cart has a 512KB save file (256KB will work too, but there is no way to recover from corrupt saves that way).
     
  20. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    Do what I do when I a bad download of a ds rom. Rent it and dump it yourself.
     

Share This Page