Phantasy Star Zero Freezing Problem

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Aikia, Dec 19, 2008.

Dec 19, 2008
  1. Aikia
    OP

    Newcomer Aikia Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    EDIT: (I'm slapping this up here so people don't waste time going through this topic)
    Narin's cheat update includes a fix for this. We love you Narin XD (no homo)



    Anyone else experiencing this? I'm on R4 1.18 btw.

    I expect to get chewed out for making a topic right away but there's no rush for an answer, I got Gundam Musou 2 to keep me busy for a bit [​IMG]
     


  2. TyRaNtM

    Member TyRaNtM I did some projects..

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    999
    Location:
    Chile
    Country:
    Chile
    Yeah.. this game have the same problem as Chrono Trigger has.

    Hope a AR code fix, a ARM7 fix or other hack fix.
     
  3. BassHubStyle

    Newcomer BassHubStyle Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    Germany
    Thats a known problem already,guess nobody can play it atm :/ Hope there's a patch soon
     
  4. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    Someone in the game's release thread said that you could use an arm7 patch to make it work on R4. Unfortunately, I don't think they said which patch to use.

    Someone else said they managed to get it working ingame in no$gba if they disable saves. So that might mean the piracy protection is related to the saves.
     
  5. kitehimuro

    Member kitehimuro GBAtemp Regular

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    122
    Country:
    Hungary
    Calling dibs on the fact it might use a bigger save than 512Kbyte.
     
  6. megawalk

    Member megawalk The Legendary SRW Addict

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    1,067
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    hmm interesting
    i don't wanna moan at Narin but a cheat could be useful hehe
    but first things first the problem has to be solved
    else it would end like daigasso dx and i don't like that idea
     
  7. kitehimuro

    Member kitehimuro GBAtemp Regular

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    122
    Country:
    Hungary
    Someone make an empty 1024Kbyte .sav file and try with that
     
  8. TyRaNtM

    Member TyRaNtM I did some projects..

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    999
    Location:
    Chile
    Country:
    Chile
    I tried with a R4 (with a patch for can use bigger saves), and don't work too, it's freezes in the same part.
     
  9. Aikia
    OP

    Newcomer Aikia Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    hmm... I've only done the arm7 replacement once for Bleach DS...I'm not experienced enough to quickly do it again without a tutorial. Anyone tried, or care to try, doing it?
     
  10. kitehimuro

    Member kitehimuro GBAtemp Regular

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    122
    Country:
    Hungary
    Yeah I tried 1024 and 2048 and none works. Might use some special save format ( as in, the starting ".sav" on the original cartridge is not completely empty like the ones created by flashcards ) to thwart cheating/hacking of characters
     
  11. Neil.GBX

    Member Neil.GBX GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    138
    Country:
    United States
    ARM7 - Fail.
     
  12. Aikia
    OP

    Newcomer Aikia Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    "ARM7 - Fail."

    Oh well, thanks for trying
     
  13. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    Narin already released a cheat hack to fix it.
     
  14. Kerian

    Member Kerian GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    123
    Country:
    Canada
  15. xshinox

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    i guess no true arm7 patch for this game huh? i guess we have to use the cheat code by narin
     
  16. dgwillia

    Member dgwillia The Bacon Lover

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    2,171
    Location:
    Columbia Station, Ohio
    Country:
    United States
    Anyway someone can make a patch of the cheat?
     
  17. skroooagh

    Member skroooagh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    134
    Country:
    Australia
    I've never used cheats on my R4 before, what do I do???? I have to use DSATM to patch the ROM???? like manually paste in the code or something???? i know its easy but could some one please give me a quick rundown???? all these years and im still a n00b........... [​IMG]

    EDIT: worked it out, dont worry

    after playing for 90 minutes i accidentally deleted my character LOL, PWNED BY JAPAN
     
  18. SatigtBarn

    Newcomer SatigtBarn Newbie

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    Sweden
    Hmm gets whitse screen at startup after applying the cheat with DSATM.. Any solutions? using r4
     
  19. ComplicatioN

    Member ComplicatioN Broken Barriers

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    Thousand Sunny
    Country:
    Australia
    YSMENU? check it in search
     
  20. skroooagh

    Member skroooagh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    134
    Country:
    Australia
    I tried that and got the same thing... I just used the CHEAT.DAT thing that goes in the _SYSTEM_ folder and it worked fine.... no patching necessary
     

Share This Page