only one USB port working?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by xing68, Dec 8, 2009.

  1. xing68
    OP

    xing68 Member

    Newcomer
    17
    0
    Dec 8, 2009
    United States
    Hi,
    I just hacked my wii yesterday and installed both GeeXbox and Mplayer CE Xmas edition, but I got some problems:

    1, It looks like only one USB port is working. I have USB HDD and an USB drive, they all work fine on that one USB port, but did not get recognized by the other USB port. This is also true when I use USB loader to run games. So looks like it is not the problem of the player, could that be the case that I got a wii with one bad USB port?

    2, For the GeeXbox, it can only find the SD card, it could not find the USB HDD (Mplayer can find the HDD, so this is definitely the GeeXbox problem). When I select open file, there is only one option - frontSD, nothing else.

    Thanks in advance for any suggestion
     
  2. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2,641
    0
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    do you have hermes cIOS or the mplayerCE cIOS installed??
     
  3. boobi_shabang

    boobi_shabang Advanced Member

    Newcomer
    57
    0
    Jan 15, 2009
    This is normal for only the One USB port to support external devices isn't it??!
     
  4. TroyTheZombie

    TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,631
    4
    Mar 3, 2009
    Canada
    Calgary, Canada
    yeah. in a later cios rev, it was restricted to the bottom usb port only for usb drives.