1. LeoSantaFerr

    OP LeoSantaFerr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    Hello everyone, months ago I made a similar thread explaining my problem.

    Hi everyone, well I charged my 3ds XL recently didn't touch him in months and after charging and turning on I left it overnight.

    The next day tried to turn it again and the light turned on and the off in seconds, with no luck trying again.

    Even removing the SD Card the system wont boot, no lights this time.

    Exploring my SD card on the computer i've seen a text file updateluma, which described that my luma 8.1 version failed to download the 9.0.

    Even downloading new boot archives caused nothing, only one time i could reach GodMode but only for some seconds.

    Can this be the battery? Or just some confusion with Luma boot? Please, some enlightenment!

    So i finally got a multimeter, checked my battery and its fine with an output of 4,2 V. Opened the 3DS and all the cables seems connected and without damages.

    Bought a new SD, just to make sure that the ones I had were not corrupted, and still no luck.

    Please a kind soul can give some support in how to fix this brick?

    The old thread can be seen here: https://gbatemp.net/threads/really-...ld-3ds-xl-please-someone.562093/#post-9009243

    If anyone needs more info.
     
    Last edited by LeoSantaFerr, Jul 12, 2020
  2. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,735
    Country:
    United States
  3. LeoSantaFerr

    OP LeoSantaFerr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    Hi TPC, thanks again. No, not anymore, the last time it turned on I got the CFW menu (i think) and chose to backup NAND or something like that. It failed and now doesn't turn on anymore, this was months ago.
     
  4. BaamAlex

    BaamAlex Eduard Pinguingummihals!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,619
    Country:
    Germany
    Can you show us the root of your sd card? What exactly happens when you turn on the console?
     
    LeoSantaFerr likes this.
  5. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,735
    Country:
    United States
    Test the F1 + F2 microfuses for continuity with your multimeter.
    If you need help finding F2 on the o3DSXL, take a close-up picture of the motherboard around the (POWER) button area *and upload the picture here.
     
    Last edited by TurdPooCharger, Jul 12, 2020
    LeoSantaFerr likes this.
  6. LeoSantaFerr

    OP LeoSantaFerr Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    Nothing, not even the LED turns. Of course, here.

    @TurdPooCharger The orange LED is fine when charging, I'm gonna open him later and send the photos. But everything seems fine internally.
     

    Attached Files:

    Last edited by LeoSantaFerr, Jul 12, 2020
  7. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,735
    Country:
    United States
    Okay, then it's probably not the fuses.

    Check if the golden contact patch has shifted out of place or if the sticky residue underneath smeared itself between the inner metal dome and board surface.

    o3DSXL_power_button_contact.png

    You may need to reseat the patch or replace it with a new one. I think replacing it might involve soldering.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - anymore, doesnt, really