Okay so ... I updated my firmware and now R4 doesn't work..

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Distrance, Nov 25, 2010.

  1. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    The Wi-Fi hasn't been working for my Dsi for quite some time, so finally when I got it working I went to the DsiWare channel and updated .. didn't think much about it, except right after I updated it I was like .. fffuuuu

    1. Is there some flashcart that supports newest firmware 1.4.1.E ?
    2. Is there a way to downgrade firmware?
    3. Is there nothing I can do, apart from buying a completely new DSi ( Not an option really )

    For clarification, I Use R4 Gold but I have been planning to buy Supercard TWO for quite some time, now would be that time if it works ... So does it ?

    And regarding Supercard TWO .. Is the DSi region locked ? Cause I live in the PAL region so would I be able to use Supercard from shoptemp ?

    Edit : And oh yeah, related to the Shop Channel.. I actually went and bought 1000 pts cause there was couple games I wanted ( I dont know if you can play DSiWare games off flashkarts ) but after I realised I should not have updated, I formatted the system memory .. Thought it would help but of course it didn't. Now the question is, did I lose the points I just bought ? I can't check cause I dont have Wi-Fi at home and I left the Cafe as soon as I realised the flashkart doesn't work.
     


  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
     
  3. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    What do you mean that I need DS Lite if I want to flash karts ? For one I don't even know what exactly it means to '' flash a kart ''

    Anyway, if you're absolutely sure that Supercard TWO works with 1.4.1 then I suppose I will order it right away. I assume the save files from my R4 gold will still work once transferred to the Supercard ?
     
  4. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    What I mean is, if you go with a card such as Acekard 2i, you need a means to update the card's internal firmware so the card works with updated DSi's which called flashing. I really don't know how it works in great detail to be honest with you, but if you are going with the Supercard Two, that's not important.

    And I am sure it will work and if the save files are .sav, then they will work on the Supercard Two as well.
     
  5. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    Thank you for the reply. I guess I'll go with the Supercard then as I planned also before.

    I edited my first post so I don't know if you saw it, but any idea what happened to my points and do I still have those ?
     
  6. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    No problem ^-^

    And I beleive you should still have the points since those are tied to your account and not your DSi, but in all honesty I am not quite sure about that and really I think there is someone here who could help you out better than I can for that problem.
     
  7. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    But how is my account defined ? Unlike in PS3 or X360, it doesn't ask you to register with an email address and so on .. I have unique Wi-Fi code but I don't know if that was lost too when I formatted the system memory and not sure if that's related.
     
  8. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I am not quite sure since I never formatted a DSi just to check. I am pretty sure though there is someone here who would know more about that than I do.
    I did edit my post just to clear it up a little bit. It's still early here for me so my posts are a bit half ass.
     
  9. Totoy_Kamote

    Member Totoy_Kamote GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    516
    Location:
    Down Under Hate,KillandDESTROY
    Country:
    Philippines
  10. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    That link lists only 1.4.1 and 1.4.1U but I assume and I hope that it also applies to 1.4.1E ? I already ordered and paid for the supercard and it sure wasn't cheap with Express shipping ..
     
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The region doesn't matter, all the blocks are the same (but 1.4.2C is the same as 1.4.1 in other regions).
     
  12. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    Ah okay.

    Could anyone tell me their experience with the Shoptemp Express Shipping ? I received a tracking number, but they didn't tell me which courier or service they used ( The express shipping just says DHL/UPS/EMS ), and the tracking number doesn't work for any of these three services.
     
  13. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    Tracking takes a while, give the site/courier time to update it's site.
     
  14. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    I know this but it has been atleast 16 hours, and the problem is that ShopTemp didn't tell me which courier they used .. That, and the tracking code is '' 920039654 '' and that's not valid for any of those courier services. All tracking numbers should have two to four letters, usually atleast two at the end of start of the number pointing at the country where I am from .. That would be FI.
     
  15. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    It takes more than 16 hours dude. I didn't get mine for a few days.
     
  16. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    Really now .. Well never mind, I only got experience with FedEx where the tracking information is added always within 12 hours or less.

    Tis only worrying me cause I really don't want it to come with DHL :/. In Finland, DHL charges some stupid handling fees for the customs fees, and it's 15€ at minimum, so together with customs I would need to pay like 25€ at total and my order was only 51€ ...
     
  17. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    You have to realize, with all the shit happening in the mail with bombings, a lot of packaging from foreign countries, are being delayed.
     
  18. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    I haven't heard anything like that and how would that be related to me anyway ? The package is shipped from China to Finland, and I assume this bombing has something to do with USA or stuff ..
     
  19. Distrance
    OP

    Member Distrance GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    334
    Location:
    Sylvarant
    Country:
    Finland
    By the way.. I just found out that on the site I purchased my current R4i Gold from, they claim it also works on 1.4.1 .. This is different to what I was told on the first page of this topic that lead me into buying a Supercard DSTWO .. What's the truth, does it work or does it not ? If it does, did I just spend 51€ on a kart I didn't even need ?

    This is the package of the card I have : [​IMG]
     
  20. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada

Share This Page